4 års kontroll

Vicky är inne med Elina på 4 års kontroll. Jag och Marius sitter utanför och väntar. Nu är dom klar och vi ska börja vandra hemmåt :)

Besök på bvc

Idag hade Marius tid på bvc. Han fick som vanligt vägas och mätas. Men idag fick han också 2 vaccinsprutor, en i varje lår. Bvc tanten som jag kallar henne, varnade mig att Marius kommer kunna skrika till för att sprutorna gör ganska ont. Många föräldrar brukar tycka det är obehagligt. Men min lilla kakkaunge va så duktig. Han grina och skrek självklart. Men det gick över ganska fort när sprutorna väl var klara. Det tog inte länge innan han började le och skratta igen :) Marius vägde 6610 g om jag inte minns helt fel och han mätte 62 cm. Inga konstigheter alls. Det ända tråkiga var att han verkar ha känslig hud. Han blir lätt rödflammig i ansikte och mellan fläsket :P Det ska inte vara några problem bara vi smörjer in honom med en salva som bvc tanten bad oss att köpa efter förra besöket. Jag har märkt att han blir sådär flammig när han har legat varmt. Så får vara ännu mer extra noga med att han ska ligga svalt :) Fick en ny tid om ganska exakt en månad. Då har Marius hunnit bli 4 månader och vi ska då prata om fast föda. Hon frågade lite idag om när jag ska börja ge honom det. Men det kändes lite läskigt, så vi tar det när han väl får börja äta sånt. Det ska bli spännande. Han blir bara större och större våran älskade unge!

Pratstund

Marius ligger och pratar och skrattar som en tok. Lyckades inte få ett ordentligt smile på kort för när han ser att jag håller upp mobilen så iaktar han den och reagerar inte på nåt annat :) Älskade gullunge.


Sol-glas-ögon

Jag har kollat efter nya solbrillor i nån vecka nu. Inget har fallit mig i smaken. Med idag hitta jag! - Jennyblommor, som mor sa :)

Ut på promenad

Jag och Marius sitter och väntar på syster Sandra. Vi ska promenixa till Tuna park. Man måste ju passa på att vara ute när solen väl tittar fram :)

Gullunge

Våran älskade unge ligger och sover så sött i soffan. Älskade kakkaungen.

Iphone skal

Äntligen Kom mina skal jag "vann" på tradera. 8 skal till iphone i olika färger. (det rosa fick jag med när jag tog telefonen) Betalade drygt 100 med frakt. Favoriterna är vit, gul, orange och silver. Jag börjar att använda den vita :) Vissa av skalen var lite svagt spruckna i lacken. Men annars är jag helnöjd :)

Årets första vattenmelon

Vattenmelon äter jag lättast med gaffel ju.. :) Det smakar varm solig sommardag. Jag längtar till sommaren :)

Kyckling

Jag är så fruktansvärt sugen på kyckling nuförtiden. - men inte med ris och curry- lr café de Parissås..som vi brukar äta. Så idag blev det kyckling med sallad och nån dressing jag hitta på affärn. Så jävla gott :)

Fullt upp

Idag har jag hållt igång sen jag vakna 9.30. Träna, hem å duscha, promenad till Ica Maxi och tillbaka. Väl hemma blev det att diska direkt och förbereda maten. Först nu satte jag mig ner till lugnan ro. Snart är kycklingen upptinad för att bli tillagad.

Ang. Träningen

Jag har ju gett mig fan på att jag ska satsa på det här med träningen. Jag och Vicky har planerat endel. Vi ska väga oss endast en gång i veckan (fredagar) och mäta våra centimetrar runt kroppen var 4de vecka. Vi noterar i en liten bok för varje vecka våran vikt och vilka/hur många dagar vi har tränat. Min startvikt är 58,8kg. Efter första veckan med träning vägde jag precis samma. - Jag är alltså ändå redan nere till min vikt före graviditeten. Men kroppen har ju förändrats. Mål : Mitt mål med träningen är att bli fastare. Det spelar egentligen ingen roll vad vågen säger. Jag vill vara nöjd med mig själv när jag ser mig i spegeln. Jag förväntar mig inte några stora förändringar på en gång. Mitt mål är att iaf nästa sommar må bra över min kropp. Jag skapade en ny kategori - Träning, för den som vill hänga med i min resa genom träningen. För jag säger det att JAG har ALDRIG tränat i hela mitt liv :)

Nya dojjer

Jag hittade ett par skor som jag direkt blev förälskad i. Kollade runt lite överallt, men inga skor slog dom här :) visst va dom väl snygga? ;)

Sommaren påväg

Kunde inte låta bli att lägga upp bilder på blommorna i Stadsparken. :)

Påväg till träningen




Tidig morgon

Tidig morgon efter sen natt. För att ha sovit cirkus tre timmar är jag faktiskt rätt pigg. Marco sitter uppe innan jobbet och spanar in min nya blogg. Marius bökar ett tag tills han hittar tillbaka till sömnen. 6 är faktiskt tidigt för Marius som för mig. Han fick lägga sig i sängen brevid sin mor som han brukar på mornarna..

Dags för sängen

Det blev en sen natt. Nu är jag nöjd för denna gång. Det sista som gjordes var Marius mat. Tänderna borsta jag för nån timma sen. Sov gott!

wordpress.com

Min nya bloggadress!

www.sweetjen.wordpress.com



Anledningen till att jag går vidare till en annan blogg är för min Iphone. Jag vill kunna blogga med bilder enkelt och smidigt, vilket blogg.se inte tillåter.

Det är väldigt tråkigt att sluta med denna blogg. Dels för allt man har här med inlägg och bilder osv. Men faktiskt mestadels för designerna.
Jag har kollat runt överallt på nätet efter en blogg som man lätt skriver med från Iphone, men som också använder sig av samma koder som blogg.se. - Jag hittade ingen.

Om man vill göra sin blogg mer personlig på wordpress så kostar det pengar + att dom inte anväder sig av samma koder som blogg.se. Min nya blogg kommer med det inte vara lika personlig.
Men jag väljer att byta för att dom har en App till Iphonen som gör det hur enkelt som helst att blogga ifrån.

Skulle blogg.se också komma med att det blir enklare att lägga in bilder från mobilen så återkommer jag hit. 

Jag kommer att ha denna blogg öppen hela tiden. - Men inte blogga från den.

Hoppas ni följer mig på den nya bloggen. Jag lär ju börja uppdatera oftare, när man hela tiden har nätet och en kamera med sig ;)


Mias blogg

Jag hjälpte Mia med en ny design. Hon har haft bloggtorka ett tag, men lovade att försöka tycka om att  blogga om hon fick en ny design ;)

Kameran är super

Jag älskar min Iphone. Jag är så imponerad på kamera applikationen jag tog ner igår.
Förstår ni varför? :)







 

Malins blogg

För någon vecka sen bestämde Malin sig för att också äntligen skaffa sig en blogg. Men hennes kvar var att jag skulle hjälpa henne med en personlig design. - Självklart ställer man upp för sina vänner ;)

Malin har bestämt sig för att lösenordsskydda sin blogg från nyfikna snokare, så jag tänker inte länka henne. Men bild på designen lägger jag natuligtvis upp. :)

Appar

Idag har jag laddat ner en massa apps/appar (applikationer) till min Iphone. Bl.a. Msn, blocket, aftonbladet, Sant&falskt.

Men det bästa jag hittade var en kamera där man kan välja olika linser och blixtar osv. Man får fram bilder som ser ut som på gamla dar. Skitsnyggt och ascoolt :) Tror jag fick betala 15 kr för den, men hade kunnat lägga mycket mer än så. Jag är så nöjd :D

Här får ni se vad jag menar ;)

 
 
 
 
 
 

Dagens bravader

Idag har jag och Vicky vart och tränat på förmiddagen. Vi tog med oss Marius och det gick jättebra. Han sov mestadels, och när han väl vaknade var han så glad och skrattade. Jag och Vicky varvade lite med att hålla honom så vi kunde träna klart :)
Så blir det nog att göra fler gånger. Det är mycket skönare att träna på förmiddagen än då Marco slutar. Då har man hela dagen kvar till roligheter. :)

Bilder igen från denna härligt soliga vårdag!

 
 
 
 
 
 
 

Dagen i bilder..

Idag har vart ännu en härlig dag. Promenerat mest hela dagen. :)

Badat Marius på morgon. - Förbi Rebecca - Förbi Pia - Förbi Melin.
Påväg hemmåt plockade jag upp Emelie och Annso som följde med mig - Bytte om till träningskläder hemma - Påväg till träningen mötte vi mor och syrran. - Mötte upp Marco som plockade upp Marius så jag och Vicky kunde träna :)

Var förbi Vicky en snabbis också när Marco var och tränade med Kim. Sen blev det att möta Marco, handla och sen hem och laga mat. 

Fullt upp med andra ord. Men det har vart härligt!

 
Vicky var så snygg med sina sockar :P


 
 
 

Härliga dag

Jag vaknade på rätt sida av sängen idag. Började dagen med en dusch. Bäddade rent sängen. Dammsög och diskade. Valma kom hit för att ta Marius på en promenad medan jag och Vicky stack och tränade. Efter nästan 2 timmar på gymmet gick vi förbi mig så jag fick fräscha till mig och hämta upp Marius, sen vidare till Vicky.

Till Vicky kom moster Kattis på besök med liten Tilda. Kim kom hem efter jobbet med Elina också.

Jag ansökte om ett Visa kort på nätet här i dagarna. Men jag måste ha sökt fel så det blev nåt knas, så jag och Marco gick ner till stan för att söka Visakort på banken. Men jag tjänar inte nog med pengar så jag blev inte beviljad. Men Marco den jäveln fick. :) Hans legg har t.o.m. gått ut, så det tyckte jag var lite konstigt att hon inte såg det. - Annars är ju alla jättenoga med att legitimationen ska vara giltig.


Lite bilder från denna soliga vårdag.

 
 
 

Irriterad

Börjar bli riktigt irriterad att det inte har löst sig med mobilen ännu.. Vi pratade med kundtjänst nyss men dom kan ju inget göra förrän dom fått avtalet.. Imorgon blir det iaf att gå till telenor butiken oavsett om allt löst sig eller inte. - Dom ska fan få gottgöra mig...

ESC 2010 - Favorit

Jag har nyss lyssnat igenom bidragen i EurovisionSongContest.. Fanns väl vissa låtar som lät helt OK men det var en som stack ut lite extra :) - Belgiens bidrag
Någon annan som hunnit lyssna igenom bidragen och fått en favorit?
Just nu håller jag iallafall på självklart Sveriges Anna Bergendahl och nu också Belgiens Tom Dice..

LillMarius

Älskade ungen blir bara större och större. Jag märker för varje dag hur han blir mer och mer med i vad som händer runtomkrig honom. :) Det är ett nöje att få se hur ens barn utvecklas.
- Att jag har ett barn.. Det förstås ännu inte i mitt huvud :)


  

Besviken

Jag är något besviken på telenor.. Det strulade tydligen med deras nätverk eller nåt igår när jag tog ett abonemang hos dom..
Jag kan ringa ut från mobilen men ingen kan ringa mig. Jag vägrar starta mina gamla nummer nu när jag har ny lur.

När allt är fixat vet jag inte. Det kunde dom inte säga.. Men telenor arbetar på problemet för fullt tydligen.. Problemet verkar vara att det blev nå skit när mitt nummer skulle registreras. Det numret jag skickade igår till vännerna gäller inte. Men så snart allt är som det ska skickar jag ut det nya numret. Tills dess kan den som vill nå mig på Marcos mobil, så kan jag ringa upp...

Det ända bra med detta är att telenor lovade att kompensera mig på något sätt. Men att ge mig fria SMS, fri surf, eller mer att ringa för går ju inte, för allt det betalar jag redan för. Jag fick ett skal på köpet igår när jag tog abonemanget + att jag vann en aktion på 8 skal i olika färger på tradera igår.. Så undrar vad dom då hittar på..?

Iphoooone

Sitter med min nya iPhone :) kan ju inte vara sämre än andra ;)
Ville bara testa hur det gick att skriva på bloggen genom telen.. :)
Man kan man tydligen inte lägga in bilder härifrån men det kan jag ju göra genom datorn :P

Hos mor

Sitter hos och väntar på att klockan ska gå. Jag ska möta Marco när han slutat jobba. Han ska ta Marius när jag ska gå och träna. Sen är det hans tur att träna :)

Solen skiner idag..

Igår var Emelie och Annso på besök. Sen strosade vi stan. Jag hittade öntligen en vårjacka. Det blev en svart och tråkig, men hittade ingen annan :/ Men den duger :)

 

Snart ska jag och Marius på stan med Emelie och glo runt lite. Kanske ta en glass i det fina vädret :) Idag njuter jag för fulla muggar. - Och senare blir det träning som gäller :D

Promenad hela dan

Jag tog ju en promenad till Outlet butiken där förbi Jysk. - Sen gick jag till Sveaplan för att kolla jacka på M klädhuset, eller vad det nu heter. Kunde inte bestämma mig för någon så tänkte att jag kollar på stan först. - Har gått på stan och letat jacka. - Sen var det dags för Marius att få mat, så jag gick hem en snabbis för att mata honom. - Sen mötte jag mor en sväng vid munktell, -  och nu kom jag precis hem. Har varit igång alltså sen 10.30 i förmiddags. :) Jag är skapligt slut i fötter och ben.
- Men det stoppar mig inte. Jag ska träna senare :D 

Promenad

Idag är första dagen i mitt nya mer fysiskt aktiva liv. Jag ska snart ut på promenad. Tänkte gå till den där Outlet butiken förbi Jysk.. Behöver en vårjacka.

Ikväll ska det tränas igen. Får hjälp att sätta ihop ett "träningsschema" av ena snubben där. Detta ska bli skitbra. Längtar faktiskt!

Ny kategori

Jag har skapat en ny kategori. -Bloggdesign.
Va roligt det är att se lite av det man gjort samlat på samma ställe.
Många av designerna är jag nöjd med. - Andra är skrattretande.
Det märks att man har blivit bättre sen jag började lära mig hur alla koder funkar.

Har även gjort en logga som kommer läggas in i dom designerna jag gjort till mina nära. Loggan länkas till min blogg för att visa att det är jag som skapat deras design. :)

Sjukt trött





Marius sov ju hos sin farmor inatt. Allt hade gått bra. Jag och Marco passade på att få sova ut utan att behöva bli väckt av att Marius ska ha mat. Marco sov ju självklart, men jag vaknade ändå av att få springa till toan snabbare än blixten 2 gånger.
- Jag har nämligen fått min första mens :D
Det var 11 månader sen sist och jag är ju överlycklig, fatiskt. Men jag har blött igenom inatt. Det uppskattades självklart inte.

Jag var rätt pigg på fömiddagen, men nu är jag helt färdig. Vi har alla sovit nu på dagen. Marius och Marco sover fortfarande.
Jag kände att det var ingen ide att sova mer, hur trött jag än är i hela kropp och själ. Jag får ångest av att vara innomhus, ännu mer sova, när det är så fint väder ute.

Middag hos mor om 1 timme ungefär, sen tänkte jag faktiskt ta grabbarna på en långpromenad. Annars tar jag med Marius själv.

Vill bli pigg som en mört!
..om det bara hjälpte att trycka på en knapp.. :S

 

Jag känner mig taggad

Nu är det så att jag har tänkt att börja träna, och satsa stenhårt!

Efter påskhelgen så börjar allvaret. Har tänkt att träna 3-4 gånger i veckan. Och ta långa morgonpromender på det. Jag ska börja äta frukost, lunch och middag (Jag äter knappt ett mål om dagen som det är nu).
Äntligen känner jag så här för träning :) har aldrig vart så här taggad! Inte bara för att bli smal, utan för att må bra fysiskt överhuvudtaget. Jag har ju aldrig tränat i hela mitt liv, jaa - om man inte räknar med skolans idrott..

Har köpt träningskläder redan. Ska jag börja träna, så vill jag göra det snyggt :P
Det blev svarta tajta bralls och en lös luftig t-shirt. (färg typ turkos, inte vit)


 

Bebisfritt

Ikväll är Marius farmor barnvakt :) Det är första gången Marius sover borta utan någon av sina föräldrar. Det
känns läskigt och kontigt. Men det går bra. Farmor Valma tycker nog det 
är jätteroligt bara :)  Jag och Marco sitter hos Kim och Vicky och tar några 3,5or. :)
Vi passar på att njuta. Vi älskar att vara med våran älskade unge, men vi får inte glömma bort oss själva.. :)



Lite bilder från helgen kommer kommer nu..








Elina springer från blixen ;)



Tillslut fick jag ta en bild :)




Marius fick provsitta i Elinas dockvagn. Han gillade det inte ;)

1 april

11.45 har Marius tid på BVC. Han ska få träffa en läkare för rutilkontroll. Ska bli spännande att se hur mycket han har gått upp och växt på 3 veckor :)

Idag får Mr Kim och Tant Vicky nycklarnä till deras nya lya. Så det lär ju bli att gå dit ikväll å kika :D