Vippan

I eftermiddags ringde moster Taina och hörde om hon och Kenny kunde komma förbi en sväng. Självklart fick dom det! Jag var lite trött, men det gick över :) Önskar dom bodde lite närmare, så hade jag kunna titta förbi dom lite oftare.. Men när väl asfalten kommer fram lovar jag att ta några svängar iaf. Jag och morsan kommer ju ta våra promenader, så då får vi dra svängen dit ;)

Efter att Taina och Kenny stack, gick jag, Marco och Marius till viptorp. Vi promenerade ända till Kim och vicky i detta väder. Det är knappt så vi själva kunde gå i all mojjsig snö, och så hade vi vagnen att dra på. Bussen sket vi i då det var alldeles för länge vi hade fått vänta på den. Det tog mycket längre tid att gå idag än vad det någonsin har gjort iallafall :)



Marius sov hos Kim och Vicky. Nappen halvt ute på tvären. Min älskade Marius :)

Tips

Ni vet hur man blir tårögd när man hackar lök? Jag brukar sätta på kranen och hacka löken bredvid. Det ska tydligen hjälpa. Det gör det väl egentligen inte, men jag hoppas på det varje gång..

Marco tipsar:
Har du ett par simglasögon liggande hemma..? Ta fram dom när det är dags att hacka lök.
- Det funkar!

Han log på riktigt..

Vi satt och pratade med Marius för ett tag sen, som vi brukar göra.
Han började le jättemycket. Det kändes som vi fick kontakt med honom och han log. Så jag tror han log påriktigt den här gången. Det kändes mäktigt. :)




Nya favoriter

Två Nya favorit låtar. Nöta som fan! Speciellt Rihannas - Rude Boy.





Snart strosar vi stan

Nu sitter jag och ammar. När Marius är mätt för denna gång ska vi gå ner till stan och möta upp Jemina och Sofia.

Se vad jag lyckades fånga på bild precis med webcamen. Man vill ju så gärna tro att han ler redan. Men än så länge är det nog bara miner :)


 

Tordag

Idag har vart en mysig dag. Mötte upp Vicky på stan och hittade lite kläder till Marius. Sen mötte vi upp hennes vänner och tog en fika. (Jag är ingen fikamänniska, men det var trevligt.)

Väl hemma på eftermiddagen kikade Jemina förbi en sväng innan hon skulle vidare. Ett tag efter hon stack kom pappa och gänget på besök. Pappa, Jimmy, Ebba Linn, Lisa, Bestemor och Besta. Det blev fika i mängder. Rulltårta, bullar och kakor.

Nu går Marco och lägger sig och jag sitter här i väntan på att Marius ska vakna för lite mat innan jag går och knyter mig.

Imorgon ska jag på stan med Jemina, och kanske Sofia om hon tar sig upp :)

Avslutar med en bild på brorsan som blivit morbror, och Marius. Första gången Jimmy vågade hålla i kakkaungen. :)


Vår sötaste Marius

I brist på annat att säga, uppdaterar jag bara med 2 bilder på vår älskade Marius.





vmak.blogg.se

Idag fick jag äran att designa Vickys blogg. För att det blir lättare för mig satt hon självklart med mig och sa hur hon ville att det skulle se ut.


Helgen

I lördags var jag och Marius och firade tantVicky. Grabbarna Marco och Kim kom också på eftermiddagen. + att Vicky ju bjöd över sin släkt.  

Mot kvällen åkte jag vidare till pappa. Bestemor och besta från Norge kom äntligen fram till Eskilstuna efter en bilresa i stormen.

Jag och Marius sov kvar hos pappa.
På söndag förmiddag kom Marco också. Fullt hus var det hos far, som vanligt. Mycket trevligt. Dem ända som fattades var mor och Jocke. Men nästa vecka är dom ju här :D

 

 

 

Hon fyller år idag!




Vickytanten fyller hela 21 år idag!
Jag och Marius är här och firar henne. Hon ska bjuda på kladdkaka och annan god fika :)

Grattis Vackraste På Födelsedagen!

Tidig morgon

Inatt har min älskade kakkaunge låtit mig och Marco sova bara 2 timmar i taget. Vet inte om ungen haft magknip eller bara känt för att vara allmänt gnällig :) Men jag la mig i sängen innan 22 igår kväll, så jag är rätt pigg nu ändå.

Har hunnit bada Marius nu på morgon. Han verka ha tyckt det var så skönt, för han somnade i baljan. :)
Nu har jag ätit frukost, och ska väl sminka till mig lite. Tänkte ta mig till fröslunda och hälsa på Jemina nu på förmiddagen. Om Melin är hemma under dagen går jag förbi henne också ;)

Avslutar med bilder på våran älskade kakkaunge.
Trevlig helg!



Glad Alla Hjärtans dag!



  

Idag blir det mys med familjen.
Hoppas ni får en fin dag med era kära.

Ännu mer bilder

Det ända som händer i bloggen nuförtiden är våran Marius. Men det är inte så mycket annat som händer i våra liv just nu.. Sen är vi ju så stolta över våran älskade kakkaunge så jag kan inte låta bli att skryta med fler bilder.
Här kommer lite från veckan som gått..

Den ramla av..

Nyss när jag bytte blöjja på Marius, så ramlade navelsträngen av.. (heter det så? )





Han är så himla snäll Marius.
Två nätter i rad har vi fått sova 4 timmar i sträck.
Jag förväntade mig att allt detta med bebis skulle vara mycket jobbigare.
Han varken gapar eller skriker speciellt mycket. Mest vid blöjjbyte.
Jag älskar min Marius.

Ny outfit

Finaste Marius i sin nya dress.


 

Mina babyfaces

Vi hade tid på BB idag för efterkontroll och det var inga konstigheter! Allt såg jättebra ut. Jag fick beröm om att amningen funkar jättebra, (det syntes i bajset som Marius la i blöjjan precis när vi skulle in på kontrollen..) Så det känns jättebra självklart!

Marius har bajsat på mig 2 gånger idag.
Imorse - när jag låg i sängen med honom på bröstet. Jag trodde först det var bröstmjölk som började läcka igen, men det var bajs som rann ur blöjjan :)
Andra gången var på eftermiddagen. Under tiden bilderna nedan togs. Kakkan rann igenom byxona hans, ner på mitt linne, min kjol och mina tights :)
Men det gör absolut ingenting. Vi fick oss härliga skratt istället :)




Säg muu..

Hej på er!

Marius är jättesnäll på dagtid. På nätterna har han varit lite mer besvälig. Han verkar inte gilla när det är dags för mamma och pappa att sova. :)
Men inatt var första natten vi fick sova lite mer. hela 2 timmar åt gången innan det var dags för amning eller blöjbyten. Mycket skönt att vakna lite mer utvilad.

Det är tydligen lätt för oss att glömma bort att han faktiskt bara är några dagar gammal. Ibland tror vi att han borde "kunna" mer än vad han kan. Som att förstå att på natten sover man t.ex.
Då får vi stanna upp oss själva och tänka att han är ju inte ens en vecka gammal. Och vi har själva ännu inte lärt oss vad hans gap och skrik betyder..

Vi njuter iallafall av varje sekund vi har med Marius. Det verkar folket som kommer på besök också göra. :)

Marius. Våran älskling!


Kunde inte låta bli att köpa denna pyamas åt Marius igår. :)


 

Dagens första

Idag hade vi tid för rutinkontroll på BB. Vi som varken har körkort eller bil, tog vagnen och promenerade till BB. Det var spännande, sådär första gången..

Jag kände när vi väl var framme att jag kunde ha väntat med att gå en 30 min promenad så snart efter förlossningen.. Men det gick bra ändå.







Under kvällen fick Marius ta sitt första bad. Det var också mycket spännande vill jag lova.. Först verkade Marius njuta hur mycket som helst. Men efter en stund kunde han inte sluta skrika. Han kanske tycker mer om det nästa gång, han har ju inget val ändå. Ren måste man ju bli, stor som liten.. :)




Marius

Ikväll har vi fått komma hem.. Blir inte så mycket att skriva idag. Kommer skriva i senare dagar om hur allting var och gick till..

Har vart omtumlande dygn och vi är helt slut, men ändå upp i varv. Att vi äntligen har fått våran lilla kakkaunge till världen är helt ofattbart! Det känns inte verkligt. 

Vi är så lyckliga!

 


 

Världens sötaste bebis

Hoho Vicky här igen :)
Nu har Jenny och Marco kommit upp till bb och allt är bra med dom alla tre..
Jenny hade vart så duktig och förlossningen gick bra :) Men nu är dom trötta med tanke
på att dom inte sovit på hur länge som helst så Jenny orkar inte ringa till alla så
här kommer lite info om lill killen..

2010-02-03 Kl 14.53
Marius Olavi Heikka Sutinen
3565g och var 50,5 cm lång
Världens sötaste lilla kille välkommen till världen <3





2010-02-03

Kom den efterlängtade lilla killen till världen..
Vi har alla längtat efter lilla Marius och nu är han här.. 

Ett stort grattis till mamma Jenny och pappa Marco

Längtar tills man får se den lilla <3

/ Vicky

Värkar?

Jag har haft känningar precis hela dagen av denna "mensvärk" som jag har pratat om förut.

Men nu på kvällen har det börjat göra ondare. Jag vet inte om det är förvärkar eller om det är på G påriktigt.
Har pratat med förlossningen. Det var självklart svårt för dom att säga, men jag skulle prova med 2 alvedon och en varmt bad och se om det hjälper..

Fortsätter det på samma sätt och blir värre ringder vi igen och åker väl upp så dom får kolla upp mig. Om det avtar och slutar helt så stannar vi bara hemma helt enkelt.

Då vet ni det iaf..
 
Jag känner inte för att ringa runt och berätta för folk, inte ens för dom närmaste, mer än mor. Därför skriver jag det här så ni får veta härigenom...

41 fullgångna veckor

Nu går jag in i graviditetsvecka 42. Idag är jag 41 fullgångna veckor = Alltså 1 vecka över tiden.

Under natten har jag haft känningar av denna "mensvärk". Fortfarande inte direkt ont.. Men hade det vart att jag hade haft mens och känt av värken så hade jag denna gång tagit en alvedon..


Imorse stod jag i garderoben. Jag hade fått på mig tights, kneehighs och benvärmare. (Det tar sin tid att få på sig allt, med tanke på magen som är i vägen..) Medans jag stod och kollade efter vilken tröja jag skulle ha på mig hände en liten olycka..
- Jag nös.
Med nysningen kissade jag på mig. Det gick absolut inte att stoppa! Sprang självklart in på toa direkt och tog av mig kläderna. När jag väl kom in till garderoben igen för att hitta nya tights att ta på mig var det en blöt inte så stor hög på golvet.
Jag tänkte att det kanske vattnet som kom litegrann. Mor ifrågasatte också om det kunde vara det..


På mödravården idag såg allt som vanligt bra ut. Allt var som det skulle.. Jaa förutom att kakkaungen inte kommit ut än då..
Barnmorskan sa att förmodligen kissade jag på mig på morgon, eftersom det inte har läckt mer.. Men skulle det läcka mer under dagen skulle jag ringa förlossningen iallafall..
Jag vägde 74,1 kg. Alltså ökat med endast 3 hg sen förra veckan. Sammanlagt har jag nu gått upp ungefär 16 kg under hela graviditeten.
Min barnmorska bokade tid till förlossningen nästa vecka på tisdag. Där får vi veta när jag kommer bli igångsatt, om inte bebis vill ut av sig själv. Förmodligen 1-2 dagar efter det bokade mötet.
Så som det låter, så blir jag ju igångsatt senast torsdag nästa vecka. Och förhoppningsvis har vi äntligen våran kakkaunge absolut senast tordag eller fredag nästa vecka..


Har haft lite känningar före och efter besöket på mödravården också. Som sagt, inte direkt ont, men något känns det iallafall. Jag väntar bara på att smärtan ska ta i ordentligt så allt är igång!
Det är ju 2 februari idag. Mor bl.a. har känt på sig att det är idag det händer. Det återstår att se..
- Vi hoppas självklart på det :)

1 februari

Jaha, det blev alltså ingen januaribebis.. Första dagen i februari månad idag. När ska kakkaungen komma ut?!

Idag är jag trött. Seg, orkeslös och väldigt trött. Natten var jobbig. Vakna sådär varannan timme. Antingen för att kissa, eller för att ändra sovställning, eller för att jag var torr i munnen och behövde dricka vatten - vilket innebar att jag blev kissnödig snabbare och vakna för att kissa efter en kort stund igen..
.. Men jag klagar inte. Jag är trött och känner att jag har ro att vara trött..

Jemina är påväg hit. Kanske blir lite piggare av sällskap. Eller så blir det inte så roande för henne och sitta med en jävligt trött Jenny :P