Har inget att skriva..

.. men inget barn är påväg iaf..

Robinsson

Någon mer än jag som följt Robinsson i år? Vann rätt deltagare?

Jag har mesta tiden hoppas på Mats. Även fast han åkte ut så hoppades jag att han fick chansen att komma tillbaka till tävlingen. Jag känner att han var starkast både mentalt och fysiskt. Han bidrog mycket till lägret, vann tävlingar och verkar vara en bra och vettig människa med båda fötterna på jorden.


Av dom som var sist kvar, och Hans som fick komma tillbaka efter att ha blivit utröstad så hoppades jag på Sanna eller Hans.
Jimmy och Anders är bara fulla av skitsnack. Jimmy har inte vunnit en enda tävlig, mer än i slutspurten, och Anders vann väl aldrig någongång?

Här i slutet har dom två bara snackat skit och sagt emot sig själva en hel del. Dom menar att alla som blivit utröstade inte har bidragit något till lägret, men sanningen är den att alla som åkt ut är pga. att bla. Jimmy och Anders har paktat ut dom.

Jimmy erkänner att han har haft med ett finger i spelet på varenda deltagare som har röstats ut. Det är inte att vara en värdig vinnare i ett sådant program. Han har ju då bara kommit långt för att det har paktats. Så det ska han väl ha en eloge för isf, för att han paktade bra, men fortfarande är man inte en värdig vinnare för det. Han skulle väl isf ha sökt till Paradise Hotel..

Anders gick så långt som han gjorde enbart för att han höll sig till Jimmy..

Sanna var ju också med Anders och Jimmy, men hon har bidragit till mycket annat ändå. Bla. i tävlingar och visat att hon är en stark person.

Jag var mycket insatt i Robinsson som det kanske märks. Blev alldeles frustrerad och förbannad i veckans 3 program på jimmy och Anders, och deras skitsnack :)
Men nu är det över och varken Jimmy eller Anders vann, så jag är nöjd med årets Robinsson. :)

Ha en fortsatt trevlig kväll! :)

Donkeyboy - Sometimes

Denna låt spelas i mina högtalare flitigt nuförtiden.


Höjj volymen och njut..
Är den inte bra?!

När kommer Han/Hon?

Ingen bebis har kommit.. Dagen har ju bara börjat, men ännu har inget hänt.

Era gissningar på när bebis kakkaungen tittar ut -Vissas gissningar är förbi, medan andras återstår att se.

Jenniefer hoppas på 3 feb.
Mor har en känsla av 2 feb.
Nina
tror 31 jan.
Malin
tror 30 jan.
Vicky tror och hoppas på efter 28 jan.
Sanna Melin tror men hoppas på före 28 jan.
Moster Taina gissar på 27 jan.
Louise gissar på 25 jan.
Alex tror 24 jan.

Ingen bebis än

Idag är det fredag och jag känner att jag har mer energi.

I två dagar har jag känt mig trött och seg utan någon ork till någonting egentligen. Men idag känns det bra igen. Har väl fått vila ut mig..

När jag vaknade för en stund sen blev jag glad över att få se solen skina in genom alla fönster. :)

Nu ska jag äta frukost och kolla på Andra Avenyn via datorn. Sen hoppa i duschen och göra något roligt av dagen känner jag.

Bebis har inte kommit än. Men om jag går en promenad eller två, och tar trapporna istället för hissen kanske allt sätts igång? - Jag vill jag vill jag vill.. :)

Trevlig helg folket!

vecka 41 (40+2)

Ja. Nu är man 40 fullgångna veckor. 40 veckor och 2 dagar. = 2 dagar över tiden

Var på mödravården i tisdags. Allt såg som vanligt ut som det skulle.
Vi bokade en ny tid den 2 feb. Alltså kommande tisdag.. Skulle bebis inte ha kommit då, ska vi boka en tid till förlossningen, där dom sen bedömmer när jag isåfall blir igångsatt om bebis inte vill komma av sig självt.

Vi hoppas ju självklart på att bebis vill komma av sig självt, så fort som möjligt ;) Men det är bara att vänta och se.

Ni kanske undrar om jag haft några känningar av värkar? Mjo. Ytterst lite. Som jag haft förut. Som en mensvärk. Korta stunder bara av irriterande "smärta" som inte gör direkt ont..

-Vilken dag som helst kan du lilla kakkaunge komma ut.. Eller så väntar du med att komma i 2 veckor.
Ovissheten är nog jobbigast. Att inte veta om det blir imorn, om en timma, eller om 2 veckor.. Men varför ovissheten blir så jobbig är ju för att vi längtar så mycket efter att få hålla om vår lilla. Vi längar efter att få se vad han/hon är för någon liten filur..

Nyfikna?

Jag har haft några fler unika besökare idag än vad jag brukar ha på bloggen. Plus många många fler sidvisningar än det brukar vara..

Antar att det kan ha att göra något med min graviditet kanske? ;) Antar att det kan ha att göra med att jag är beräknad att föda idag, (igår, klockan är ju efter 00.00).. Men det är bara roligt isåfall om alla är så nyfikna.. :)

Tyvärr har ingen bebis kommit ännu. Men jag och Marco hoppas att det skulle komma helst förrigår. :P Men vi får säkert vänta i 2 veckor till..
Den kommer väl ut när den vill komma ut helt enkelt..

Änderna

Hej hopp! :)

Idag kom Pia på besök. Alltid lika roligt! Men det roligaste idag var änderna..

Jaa, det var så att jag skulle slänga lite bröd som datumet gick ut på idag. Men då kom Marco med förslaget att jag kunde ge det till änderna i stadsparken.. Så när Pia kom hit övertalade jag henne att vi skulle mata änderna.
När vi gett allt bröd vi hade, föreslog Pia att vi skulle gå och köpa bröd och mata änderna lite till :P Och självklart hängde jag med den idén.. :)

Änderna var som galna efter mat. Dom var ju inte alls rädda för att trampa OSS på tårna :) 
-Vi kände oss som ettmednaturen. :)

Här kommer lite bildbevis!

magbild v 39+4



Tilda

Igår höll jag igång hela dagen, nästan iallafall. Klockan 8 på morgonen hade jag t.ex. redan hunnit dammsuga hela lägenheten. - Vilket aldrig hänt förut..

Rastlös som jag var på morgonen gick jag till moster Kattis. Hon hade sen utvecklingsamtal med sin son, så jag sällskapade Mummi och Auki medan dom tog hand om lilla Tilda. Det blev promenad fram och tillbaka till Sveaplan och sen hem till Kattis igen. 

Det enda jag ville med detta inlägg var bara att lägga upp följande bilder. :P
 

 

Tvättkorg

Äntligen hittade jag en tvättkorg jag vill ha. Eller rättare sagt, Pia hittade den :P Hon var så snäll och tänkte på mig när hon såg den på Ica Maxi. Det var dessutom REA på den vilket gjorde mig ännu mer nöjd.
Pia var så snäll och körde mig dit så jag fick korgen redan idag :)


Här ser ni lite av badrummet. Duschdrapperiet jag beställde + en "förvaringsvagn" eller vad man ska kalla den, och självklart tvättkorgen som ni ser.

Det ska köpas lite mer till badrummet såsmåningom när det finns mer pengar. - Badrumsmatta står näst på tur, en svart. Sen känner jag att vi måste ha ett tvättställsunderskåp. Vi har ingenstans att ha saker och ting annars, bl.a. blöjjor. Men som sagt, när det finns mer pengar..

 

Morgon

Vad gör jag vaken? Jag vaknade strax efter 6 och kände mig utvilad, kontsigt nog.. Drygt 30 minuters försök att somna om misslyckades. Jag blev bara mer och mer hungrig. Så Det var lika att stiga upp. 

Har precis ätit frukost och tänkte sitta och njuta av nyheterna och ensamheten denna morgon. När jag är klar med det tänkte jag dammsuga och damma. - Det är ju onsdag..

vecka 40 (39+0)

En vecka = 7 dagar kvar till beräknat datum.


En av dagarna har jag känt av sammandragningar/förvärkar, vad det nu var. Det var under en natt. Inget som gjorde ont, utan bara som en störande mensvärk. Men inget mer än så..

Jag kan inte komma på så mycket mer att säga. Nu går vi bara och väntar. Väntar in den stora dagen. Jag försöker att inte tänkta på det så mycket. Men det är lite svårt att låta bli.

Vi har packat i alla babykläder i byrån nu, och tagit upp spjälsängen och gjort iordning den.
Även BB-väskan är helt packad och klar.  Så som sagt nu väntar vi bara.

Börjar självklart bli mer spänd och nervös. Tankarna kring förlossningen börjar också komma. Annars har jag ju varit mer nervös för det som blir efteråt. Men nu när det närmar sig så börjar jag bli lite rädd för förlossningen. Det ska bli intressant att se hur smärttålig man är.. Hur man kommer ta smärtan.
- Kommer jag bara ligga och grina för att jag har så ont..?
- Eller klarar jag av att ta smärtan och inse att "jag har ont för att bebis vill ut", och kunna njuta samtidigt..?
Men jag ska försöka bara tänka positivt. Ingen negativ energi får vara i närheten av mig när det är dags. Och jag kommer att klara av det, det vet jag. Men frågan jag ställer är bara vilken sinneställning jag själv kommer att ha..

Självklart är jag lite orolig på hur allt kommer att gå till. Om allt kommer att gå bra. Att barnet kommer vara frisk.
Och nyfikenheten på hur kakkaungen ser ut. Mest lik mig, Marco eller båda lika mycket? Säkert mer lik Marco. Tycker alla bebisar är mer lik sin pappa än sin mamma. Men det gör ju självklart inget. Huvudsaken han/hon är frisk. Men jag vill hoppas att bebis får mitt hår iallafall. :)

Kanske är någon som undrar vad vi har tänkt för namn? För vi vet ju inte vilket kön det blir, som alla kanske har förstått, eftersom jag inte skrivit något om det..

Blir det en liten tjej ska hon heta Heili Melina.
Blir det en liten pojke ska han heta Marius Olavi.

Heili 
som tilltalsnamn - Det kommer väl lite grann från One Tree Hill. :P Fastnade för det ganska tidigt i graviditeten, om inte före t.o.m.
Men jag ville inte ha amerikansk stavning, just för att namnet är väl mer amerikanskt. Vi tycker att stavningen H e i l i ser lite finskt ut, och eftersom både jag och Marco är finnar, så känner vi att det passar mycket fint :)
Melina som andranamn. - Min mor sa att  om hon skulle fått ett till barn så skulle hon heta Melina. Därför kände jag att våran Heili isf. får bära namnet Melina också. Lite symboliskt sådär.. :)

Marius som tilltalsnamn. - Antar att det är mer norskt? Har en "släkting" i Norge vid det namnet. Både jag och Marco känner att det passar oss.
Olavi som andranamn. - Marco heter Olavi i andranamn, så som hans far gör. Därför känner vi båda att det är en självklarhet att om vi får en pojke ska han också få heta samma. Fast jag hade gärna tagit Olavi som tilltalsnamn, men det är jag ensam om :)

Sen är det väl inte helt säkert att det blir dessa namn när väl ungen kommer ut. Han/hon kanske inte ser ut som en Heili eller Marius. Men det får vi se då. Jag hoppas ju att kakkaungen ser ut som nån av dessa, för jag har inga andra namn jag fastnat för..





Från graviditetskalendern på gravid.se


Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.


Ungefär 6 - 12 veckor efter förlossningen brukar man träffa sin MVC-barnmorska för efterkontroll. Du ringer själv och beställer tid. Fundera gärna på om du behöver någon typ av preventivmedel, om ni inte vill ha barn tätt! Amning är inget hundra procentigt skydd.

Era gissningar

Jag har fått in 4 gissningar på när ni tror att kakkaungen vill komma ut. Vill gärna ha några till ;)

Mor har en känlsa på 2 feb.
Vicky gissar och hoppas på efter 28 jan.
Jenniefer hoppas på 3 feb.
Alex
 tror 24 jan.  

Själv hoppas jag på så snart som möjligt :)

När tror ni?

Nu är det bara 10 dagar kvar tills beräknad datum! :) Nu kan kakkaungen som sagt komma när som helst.

Nu har jag en fråga till er..

Barnmorskan sa att endast 4 % föder på beräknat datum. Jag tror inte jag är en av dom.

Jag är ju beräknad till den 26 januari.

När tror ni att kakkaungen kommer ut?

magbild v 38+1

 

vecka 39 (38+1)

1 vecka och 6 dagar=13 dagar kvar tills beräknat förlossningsdatum.
Mindre än 2 veckor kvar
. - Men kakkaungen kan komma när som helst. Eller så kan den vänta ytterligare 2 veckor innan den vill ut. - Shit! Nu är det riktigt jävla nära..

På mödravården idag var allt i sin ordning. Barnmorskan kände nu också att barnet låg med huvudet neråt och har fixerat sig. Vilket känns väldigt skönt.
Min vikt denna gång var 72,7kg för att vara exakt. Marco vägde sig han också. Han väger knappt 2 kg mer än mig.. :)

Nu när jag är så nära slutdatumet, är jag förvånad att jag inte lider mer än jag gör. Jag har läst och hört folk som har det så himla jobbigt nu på slutet speciellt. Men för mig känns det som att jag bara har gått och väntat på att det där jättejobbiga ska komma..
Jag ska nog vara nöjd med min graviditet. Inga illamåenden sådär så jag vill klaga och bläa åt. Inga foglossningar eller annat vad det nu kan vara..

Endel bloggar man har läst, som också vart gravida, har klagat hur dåligt dom sover i slutet. Att dom är så svullna hit och dit och vaknar 10 ggr per natt för toabesök eller annat. Men jag kan inte påstå at jag lider så pass. 2-3 ggr per natt vaknar jag för att kissa, och sista tiden lyckas jag somna om ganska fort.
Jag känner mig inte så speciellt svullen heller, inte som jag förväntade mig. Jag trodde jag skulle ha värsting ont i fötter och rygg också, och känna världens tryck mot bröstkorgen hela tiden. Men det har jag inte, inte så det är värt att nämna...
Det jag vill klaga på nu är halsbränna/sura uppstötningar, vad det nu är. Ingen skön känsla iaf. Har nog aldrig haft det innan graviditeten heller..

Promenader funkar fortfarande rätt bra utan problem. Det är skönt att vara ute och gå. Det tar sin tid och jag får höra att jag går som en pingvin. Men vafan gör man inte för att ta sig fram? :) Jag rör ju på mig iaf. Jag tar ju fortfarande en promenad istället för bussen :) Så jag känner mig ganska stolt över det, att jag överhuvudtaget orkar gå som jag gör.

Jag vet att jag för ett antal veckor sen (minns inte vilken vecka jag var i) klagade på en massa iaf. Jag skrev något om att jag inte trivs med att vara gravid. Men jag känner nu att det har bara blivit "roligare" och mysigare ju längre gången jag har varit. - Kanske är att man "lär" sig leva med det och man får bara acceptera att man har det på ett visst sätt ett tag framöver..

Det jag längtar efter att kunna göra nu är att ligga på Magen och sova. Eller bara ligga på Magen och läsa en tidning. Bara att kunna ligga på magen.
Det är mycket man tar för givet. Men nu kommer jag uppskatta en sån liten sak, som att ligga på magen.






Från graviditetskalendern på gravid.se



Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.

Vad nu då?

Nu är allt som skulle göras idag avklarat.
Vad mer som händer idag? Jag tänkte kanske baka lite bullar igen. Dom där 49 bullarna jag gjorde tog ju slut ganska fort. - Och det är inte bara jag som har ätit..
Så fort jag samlat lite energi ska jag ställa mig och baka mera bullar. Alltid kul att kunna bjuda på fika om någon kommer på besök. Sen gillade jag ju bullarna också, så det är klart det bakas mest för min egen skull :P



 
Bilderna tagna med min sketna mobilkamera i stadsparken påväg till mödravården imorse.
Härligt med riktig vinter


Trött morgon

Ja denna morgon hade jag svårt att ta mig upp. Lite sömn två nätter i rad duger tydligen inte..
Men efter dusch och lite frukost har man vaknat till liv. Nu blir det att föna håret och kladda på lite mojjs i fejjset så är jag redo för mödravården.

Klockan 12 har jag möte med jobbcoachen igen. Innan det blir det lite dötid. Då tänkte jag och Marco strosa stan och köpa lite sånt där som har med bebis att göra, som vi inte har hunnit gjort ännu.. tex. bröstpump.

Sen blir det städning av lägenheten. Det ska dammsugas och det ska skuras golv. Det ska dammas och toan ska städas. Längtar tills vi är klar med allting, så man bara kan slänga sig i soffan och känna att man har gjort något vettigt av dagen..

Nu har jag inte tid med detta längre!

Hej så länge.

Nu blev det mer verkligt..

Syster Sanna har vart och umgåtts med mig här hemma. Precis innan hon skulle bli hämtad hemmåt gick vi igenom lite bebiskläder.

Jag ville inte packa i de nytvättade bebiskläderna i byrån utan Marco.. Så syster ville hjälpa mig att börja packa väskan som ska med till BB när det är dags.
Vi gick igenom lite av kläderna för att se vilka vi ska ta med oss. Mycket kläder har vi fått, så jag kände att jag vill ju ha med det som jag och Marco har köpt själva.


Jag har ju tittat och känt på kläderna många gånger innan.. Men nu kände jag verkligen hur små dom är. Det slog mig att det är faktiskt till min och Marcos unge dessa kläder. Jag och Sanna satt och kollade vilka kläder jag ska klä på min och Marcos kakkaunge. Mitt eget kött och blod. Klart jag vet att jag snart ska ha bebis. Men ändå, känslan att inse att Jag, Jenny, ska ha en bebis, - och det är snart..

Jag längtar så jag går sönder. Min tanke att inte försöka tänka så mycket på hur lite tid de är kvar, kommer inte att funka. Nu kommer dagarna säkert gå enormt sakta..

..Längtan efter att äntligen få bli mamma och få hålla i mitt egen barn är sjukt stor.

 

Det är som vanligt..

Jag såg ju på Marcos dator imorse att bloggen inte ser ut som den ska. Så det är bara att fortsätta med designen tills allt är på sin plats..

.. suck..

Sov gott

Fastnade med bloggdesignen igen. Endast headern denna gång. Det tog sin tid det här. Men nu är jag nöjd. Nästa gång jag gör något med designen, lägger jag till en bild på kakkaungen :)

Tack för idag, slut för idag. Nu ska jag sova gott..

Jag Älskar Dig


Snart blir du och jag tre.
Jag älskar dig babyface.

Ny vecka

En ny vecka är här och det har jag längtat efter. Jag är så fruktansvärt less dessa helger nuförtiden. Helgerna har vart så evigt långa under julen.

Snart ska jag ner på stan och hitta mig en almanacka, och posta iväg arbetsgivarintyg till alfa-kassan. Sen ska jag höra av mig till Rebecca :)

Solen skiner och vädret känns inte alldeles för kallt. Idag ska jag bara njuta!

Tvättstuga

Tvättstuga 11-15.
I eftermiddag kommer pappa och ungarna och hälsar på också :)
Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.


Har precis kommit ur duschen. Basar musik på max. Snart ner till tvättstugan igen.

Ha en bra dag :)

Är du smart?

snʇɐʇs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐ1ʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Avatar

Best movie ever!

Jag trodde inte jag skulle gilla filmen. Jag gillar inte sånna där fantasiskitfilmer annars. Men denna var fan bra. Som kusin Kim sa, man visste vad som skulle hända filmen igenom, men de gjorde absolut ingenting. Jag levde mig in i filmen och tyckte allt var ashäftigt!

Jake Sully och Neytiri som är huvudpersonerna, var ju dessutom skitsnygga att titta på. Jag tyckte verkligen hade snygga ansikten. Speciellt tjejen. Hon gjorde häftiga utryck med ansiktet och allt vara bara så jävla sexigt :)

En film att rekomendera är det iallafall. - Och helst ska ni se den på bio. Så jälva bra :)


Gör rutigt dig större?

Jag gillar min nya tunika. Denna rutiga jag har på bilderna. Men jag insåg när jag sett bilderna att jag ser nog större ut i den än vad jag är. Eller så är jag helt enkelt så här stor. Fick nästan ångest.. - Nu är jag verkligen glad att jag inte gått upp mer än 12 kg. Tänk om jag hade gått upp 30 kg som vissa gör.. Då hade jag nog inte mått så bra. Men jag vet ju att vikten kommer av att jag väntar mitt och Marcos kärleksbarn.. Så det är självklart värt det! :)

  

  

Nu är det beställt

Nu har vi beställt ett duschdraperi. Det blev den svarta av alla 4 jag skrev i bloggen för någon månad sen.. Med frakt blev det drygt 300 kr. Men det är det värt. Så himla snygga. :)

Draperiet är beställt från Ilmaofsweden.se. Annars finns deras duschdraperier att köpas på Underbara Hem.



Lilla Linn

Mina småsyskons lillasyster är så söt. Kolla klippet och du kan inte annat än hålla med.


Trög start..

Idag skulle jag ha följt med gänget till Vilsta för att åka pulka. Men jag har sovit dåligt inatt, har inga varma kläder + att jag är stor om magen nu. Så jag bestämde mig helt enkelt för att stanna hemma. Jag hade ändå inte kunnat (vågat iaf) åka i pulkabacken med magen.
- Hade jag inte vart gravid en vinter som denna så hade jag vart i pulkabacken flera gånger om dagen + köpt mig ett par skridskor och hängt på isen alla andra dagar.
Men nu får man vara lite försiktig.

Jag har ätit min frukost och kollat lite våra bästa år. Men nu finns inte mycket att göra. Verkar vara svårt att få tag på folk, men alla sover väl? :S
Klockan är ju ändå inte så mycket än, så vi får väl se vad dagen har att erbjuda.


Vi säger så, så länge..

vecka 38 (37+1)

20 dagar kvar till beräknat datum. Herremingud säger jag igen.

Senaste veckan har kakkaungen rört sig som tusan i magen. Ibland slår det mig när den väl rör sig att "faan, jag har en minimänniska i mig". - Klart jag har, jag ju är gravid. Men fan, det känns helt otroligt när man tänker efter ordentligt. När man känner den lilla krabaten sparka och slåss där inne..

Tror jag har känt av något av sammandragningar idagarna också. Som mensvärk i mage och rygg, fast inte direkt ont.
- Jag vaknade på morgonen och kved till Marco att han skulle massera min svank, då jag kände denna "mensvärk".
Efter en stund insåg jag att "vafan, detta är bara början. Jag börjar känna av att kroppen förbereder sig för den stora dagen". Jag skuttade överlycklig upp ur sängen och ringde mor direkt!
Denna "mensvärk" har jag känt lite till och från, minst en gång varje dag. - Ännu är det inte dags att föda, för jag antar att den smärtan gör mycketmycket ondare.. Men som sagt, kroppen förbereder sig :)

Vad mer då? Magknip, och känslan av akut skitnödighet kände jag också i början av veckan.. Men om det var precis som jag skrev, eller om det också var endel av "förberedelsena" vet jag inte..

Kisspauserna på nätterna har inte avtagit. 2-3 gånger per natt måste jag upp på toa. Men det är så vanligt nuförtiden, så känner inte att det är direkt jobbigt längre. Men däremot när jag är ute på vift, måste jag tänka på att ha en toalett i närheten, och inte dricka så mycket vatten.

Jag längtar till den stora dagen.. Men längtar jag och tänker på det för mycket går dagarna så jävla sakta. Så jag försöker att inte tänka alls på när det är dags. Kakkaungen kommer när den kommer. Jag föreställer mig i huvudet att jag blir 2 veckor sen, så kanske det känns som att tiden har gått fortare, när den väl kommer ut :)


Från graviditetskalendern på gravid.se


Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.


Baka bullar

Idag har det bakats bullar. 49 st för att vara exakt. Det var första gången någonsin jag bakade alldeles ensam, utan någon "vuxen" om man säger. Vi hade ingen riktig kavel, så jag använde mig av en nappflaska :)

Det smakade jävligt gott faktiskt. Har tryckt i mig säkert 5-6 st, vilket jag inte borde ha gjort. Kommer säket svälla i magen. Men det var nog värt det. Bullar med mjölk är inte ofta man får nuförtiden.. 


  

Jag känner mig så duktig så! :)

Sofias Design

Jag har egentligen flera andra som står på "kö" för att få hjälp med sin bloggdesign. Men idag blev det att göra Sofias. Jag och Jemina hjälptes åt och vi är nöjda med slutresultatet.

Här kommer före- och efterbild.



Jag måste bara säga..



Jag är världens lyckligaste människa just nu. Allt har fallit på sin plats. Allt har ordnat sig. Jag är så nöjd med tillvaron.

Snart är vi 3,  och jag mår bättre än någonsin.










Idag har jag gjort nytta

Imorse gick jag och Marco upp 1½ timme senare än tuppen. Efter dusch och frukost gick vi för sista gången till äckliga Nyfors. Vi skulle kolla om jag fått någon sista post dit. - men icket.

Vi skulle vara på Graflunds kontor senast klockan 12. Vi lämnade nyforsnycklarna, och hämtade resterande nycklar till nya lägenheten. Känns himla bra att inte ha något med Nyfors mer att göra. - Aldrig ska jag gå igenom där igen. Inte än på väldigt väldigt länge iallafall.

Väl hemma ringde jag alla dessa samtal som har gruvat mig hela helgen. Försäkringskassan, kontoret, Telia. Första gångerna jag ringde hamnade jag inte ens i någon "kö". Det var väl för mycket människor som ringde. Det är ju första dagen nu efter alla röda dagar och ledighet.

Nu är det iallafall gjort och jag känner mig lättad. Men det blir nog att gå till försäkringskassan imorgon och få hjälp med att fylla i pappret ang. föräldrapenning. Så allt blir gjort på rätt sätt..

Före- och efterbilder

Nu är jag klar med nya bloggdesignen. Headern fylls väl på med lite bilder sen när bebin har kommit. Jag är mycket nöjd med resultatet iallafall.

Ni som använder er av mozilla, får ha överseende. Jag använder mig av explorer och där ser designen ut som den ska.





Ny design

Som ni ser så är allt inte som det ska. Jag håller på med en ny bloggdesign, men det går inte riktigt som jag vill.. Nu har jag suttit länge nog och tänker avsluta för ikväll. - På tiden, jag vet.
Det är svårt att sluta när man är så inne i det. Men nu måste jag. Vilar jag hjärnan ett tag nu så ska jag nog få till det imorgon.


Trevlig helg allihop! Sov gott.

En tid sen

Pappa är i Norge, där han har firat jul med sin släkt.
Han sitter på msn och skickar gamla foton på när vi har vart på besök i Norge som små.


 
Första bilden är nog från lågstadiet. Kanske 3dje klass. Andra bilden är
från sommaren -09. Nog är man väl sig lik?
Kul att hitta så lika bilder att jämföra sig själv med :)



Detta var min bestemor och Bestas (farmor och farfars) sommarstuga. Hit var vi ofta som små och
hälsade på. Här fanns får och kossor som inte var det minsta rädd för oss människor. Jag blir glad
när jag tänker tillbaka på dom minnen man har därifrån:)


Besta och jag i sommarstugan.


Nyårsafton


Våran nyårsafton i bilder. Vi fem gänget. - Mycket trevligt.