Se på mig

Hade lite tråkigt så stod och lekte framför spegeln när jag kom hem idag.

Har försökt förr ta helkroppsbilder med hjälp av mina speglar, som alla andra bloggare gör. Men lyckas sällan. Antingen är min mobilkamera för värdelös, eller så är det helt enkelt för mörkt i min hall. Men nu lyste solen in så fint från köket så fick till någorlunda bra ljus i bilderna iaf :)




vecka 24 (23+1)

Tiden går verkligen fort fram. Jag minns när jag och Marco var hos mor och hälsa på i slutet av sommaren. Hos henne var bland dom första gångerna jag förstod att det var barnet som rörde sig i min mage. Då var jag i vecka 18-19.

Jag och mamma och kollade längre fram i graviditetskalendern. Jag minns att jag längtade till ungefär den vecka jag är i nu. Tänkte att då måste ju magen vara större, och man känner säkert massor av barnet. Nu när man är i denna vecka, så kan jag ju inte påstå att det helt och hållet är som jag trodde. Jag själv känner inte att magen är speciellt stor än, och det verkar inte många andra heller tycka, inte när dom ser mig i  verkligheten. Fortfarande mjukt av hull, men det är på gång.

Rörelserna i magen (sparkarna) har blivit att större och starkare. Inte varje dag, men jag har haft tur och känt av lite då och då senaste veckan. Marco har också känt utåt att ungen rör sig. På kvällarna när vi lägger oss i sängen för att sova har Marco börjat prata lite med bebin, och då brukar det komma en spark eller tre. Säkert reagerar bebin på rösterna den hör :)



Från graviditetskalendern på gravid.se



Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop
. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex.
Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.

Stickat mys

 


Halsduken köpte jag förra veckan, men hittade ingen bild på nätet för att visa er. Färgen har jag samma i benvärmare och strumpbyxor, och ett baslinne från Gina Tricot. Självklart har jag ju inte allt samtidigt, men som ni märker har jag fastnat för färgen. Halsduken är jättemysig och varm, alltså för tidig att använda nu. Längtar tills riktiga kylan kommer. Men nu njuter jag av det vädret som är. Hösten är underbar! Frisk luft och vacker natur.

Benvärmarna
köpte jag idag. -Skitsnygg färg. Har strumpbyxor i liknande färg + köpte att jag köpte idag ett långt baslinne från Gina tricot i liknande färg. Som ni märker har jag fastnat för den orangea färgen också. :)

köpte även en jacka idag från Vero Moda. Hittade ingen bild på den nu på nätet så jag kommer med en helbild på mig med jackan på i dagarna här.

Nu är det slutshoppat denna månad. Men jag är så nöjd så :)

Lid inte med mig..

Har varit jättearg under natten, eller snarare skitförbannad. Dels för att jag sov middag igår. - Som säkert är den största boven till att jag inte har sovit inatt. Sovit har jag nog gjort, men inte som jag borde, känner mig inte utvilad överhuvudtaget.


Tankarna kommer upp när det är dags för att sova. Runt, Runt, Runt.

-Måste kolla upp med alfa-kassan. -Måste kolla upp med föräldrapenning. -Vem kommer ha bäst jobb när ungen kommer? -Kommer Marco få jobb? - Kommer jag ha jobb? -Vem ska vara hemma mest när ungen kommer? -Blir det jag som får gå till jobbet efter någon månad? -Hur kan man planera upp det redan nu med försäkringskassan? -Kommer mamma verkligen våga flytta hit? -Finns det verkligen  ingenting jag kan hjälpa till i den frågan? -Finns det något jag kan göra så han lämnar henne ifred? -Måste hitta mig en höstjacka, den jag har är för kall har jag känt på kvällarna. -Kommer pengarna räcka till, har ju iof mitt sparkonto som är rätt bra nu, men sen då?

Plus lite till. Eller Ännu mer.


känner mig inte lika arg nu när jag har vart vaken ett tag. Försöker se det positiva med att vakna så här tidigt. Jag må vara trött och inte utvilad i kroppen, men vilken morgon jag har framför mig.
Te till nyheterna och bloggen i lugn och ro. 
Jag kan duscha i lugnan ro och ta mig tid för rakning överallt, där jag inte orkat engegera mig i sista tiden, bla. benen som ser ut som troll.
Sen kan jag äta fruskost utan att behöva stressa i mig.
-Och har massa tid ändå att göra mig klar i kläder, hår och smink.


Den här tiden på morgonen i ensamheten till nyheterna är en av dom skönaste och mest avslappnade stunderna jag vart med om på länge. Men förhoppningsvis kommer jag vara så trött efter denna dag att jag somnar med ett leende på läpparna ikväll, och verkligen sover tills klockan ringer och den nya dagen ska börja...

Magen

Magen idag, vecka 23 (22+6)





Måste ses!

Sötaste dansen. Ungen gav mig ett riktigt gott skratt iallafall :)


Shopping




Idag var jag på stan med Jemina.
Gick in på Gina Tricot en snabbis för att kolla bälten.
Men hittade en jacka istället. - Jag kan växa i den med magen.
Man knäpper den precis under brösten, sen är det fritt fram för magen.

Har provat den här hemma nu och har nog bestämt mig för att behålla den. Jag har inte köpt ny jacka på säkert 3-4 år iallafall. Så jag tycker jag är värd denna.







Efter stan åkte jag med Emelie och hennes far till Sko Punkten. Även fast det finns hur mycket skor som helst där, så hittade jag inga jag egentligen fastnade för. Men skor behöver jag, då dom enda skor jag kan ha till alla mina
tights är för höga och bara ger mig ont i fötterna.

Så till slut bestämde jag mig för dom här. Har testat dom lite hemma, men ska känna efter imorgon också om dom duger. Återstår att se :)

Praktikplats

Jag har ingen möjlighet för att får ta en praktikplats, som det först var tänkt genom arbetsförmedligen. Denna praktik skulle ge mig möjlighet till ett fast jobb.

Men arbetsförmedlingen menar att jag är inte under 25 år, så jag får inte för den skull. Arbetsförmedlingen menar också att annars kan gå med i JobbGarantiFörUngdomar. Men då måste man ha vart arbetslös i 3 månader.

Vad är det för jävla system egentligen?

För det första, vem vill egentligen ha en praktikplats och jobba 8 timmar om dagen 5 dagar i veckan för ca 3000 kr i månaden? -Inte många.

Men när jag väl kan gå in för att göra det, för att få llite extra pengar dom sista månaderna det är kvar innan bebis kommer, så FÅR JAG INTE det. Fastän jag bara har haft ett extrajobb på utan fasta timmar.

Arbetsförmedligen kan skita på sig. Vad fan måste man gå hos dom för när dom har så sjuka regler? Dom vill ju att jag ska få jobb så dom slipper mig, men jag får inte ta praktikplats som kan leda till jobb. För att jag inte är tillräckligt utsatt...

Sura miner


Sofia skickade denna bild på mig ikväll på mms.
Vi trodde bilden var helt borta, men hon hittade fram den idag.
Vi tycker den är rolig, Tycker inte ni? ;):)

i väntan

Bror Jimmy kom över och hälsade på efter skolan. Han ska vänta kvar med mig tills Rebecca kommer och hämtar mig och katten efter 15 nångång.

När vi har lämnat Nikolaj tänkte jag gå ner på stan och vänta på Melin och Kevin. 




                           Lägger upp lite egobilder. Har inge bättre för mig i väntan på skjutsen.





      

      

Hoppades för mycket

Jag hoppades för mycket. Självklart skulle Marco vara allergisk även mot den mest allergivänliga katten. Inte bara det. Nikolaj är helt underbar. Han har sovit med oss hela natten. Under täcket tätt intill. Jag har vart med om keliga katter, men Nikolaj är helt otrolig. Att han myser på det sätt han gör på en gång. Att ha litar på människor så fort.

Marco gillar katten lika mycket som jag, så det är ju inte bara jag som lider med att han inte tål den. Han hade också velat ha katten och få det att fungera. Men är man allergisk så går det inte alltid.
Nikolaj verkar ty sig till Marco också. Under natten har han växlat med att sova ett tag hos mig, sen hos Marco.

Imorse var Marco tvungen att gå upp och snyta sig och ta ett bad för att lugna ner allergin. Han passade då på att ge Nikolaj mat. Efter det kom Nikolaj till mig som fortfarande låg kvar i sängen, alldeles iskall om tassarna. Vi har väl så kallt på golvet här. Han la sig på min hud under täcket och ville ju förmodligen värma sig.
Så jävla mysig katt.

Idag ska Rebecca vara så snäll och skjutsa oss så vi kan lämna tillbaka katten. Med stor besvikelse. Inte mot Marco. -Mot allergi.




Nikolaj somnade i Marcos kvä nu på förmiddagen


Igår kväll när vi låg och mös i sängen, i samma veva som marco märkte av allergin.

Provnosning

Jag och Marco har en naken kisse hemma på prov. Prov för att se om Marco tål katten, eftersom han är allergisk annars mot pälsdjur.
Nakna katter är allergivänliga, men alla allergiker tål dom inte för det.

Vi var och kikade på Nikolaj som han heter igår. Ungefär 30 min var vi och klappa katten utan att Marco kände av nåt. Men det återstår att se. Vi kommer ju veta senare ikväll om han tål katten eller inte. Vi hoppas ju på det.. Vi trivs med honom redan.



Se va söt

Var på blocket.se tidigare och kikade på katter. Såg den här bilden och skrattade som aldrig förr. Var ju tvungen att dela med mig till er :)



Den sparka

Morgonen började med att kära kusin Kim ringde till Marco. Kunde inte alls somna om fast jag försökte. Har ju så svårt att somna nuförtiden. Så mycket tankar i huvudet som snurrar.

Imorse iaf så kände jag hur bebin började röra sig. Bad Marco lägga handen på magen ifall han skulle känna något utåt. - Det gjorde han! :) Första gången.
Det börjar hända alltså hända saker nu. :)

Jennas blogg





Idag fick jag äran att hjälpa kusin Jenna med hennes bloggdesign.
Hon startade sin egen första blogg idag. :)
www.jennaellenmikaela.webblogg.se

vecka 23 (22+0)

Idag går jag in i vecka 23. Finns inte så mycket att berätta om senaste veckan angående magen.

Det jag kan säga, som jag nämt tidigare veckor, och säkert kommer nämna i alla veckor framöver, är att det blir svårare och svårare att vända sig på magen. Helt på mage ligger jag inte längre, men lite lätt, och måste vara försiktig om jag ska vända mig.

Senaste dagarna har jag känt lite mer rörelser i magen än tdigare, men inte mycket.

Sen är det väl inte så mycket mer att säga.



Från graviditetskalendern på gravid.se


Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.



Duktiga idag

Luggen har växt lite mycket känner jag för att ha den framme.
Känner mig inte bekväm med håret utsläppt!? ..Så skulle jag aldrig tycka förr. Men det är nog för att luggen ändå fortfarande är för kort för att gömma åt sidorna :/



 



Idag har jag äntligen tagit tag i att städa garderoben. Lyckades fylla 2 kartonger med kläder, väskor och skor som bara tar plats. Mycket sommarkläder. Nu Fick ju Marco några hyllor där inne till sitt.

Vi fick även upp gardinen idag mellan "sov- och vardagsrum". Den föll ner för någon vecka sen. Vi har plockat undan och Marco drog fram dammsugaren också, så nu ser det ut som ett hem igen.
Vi har nyligen ätit också. och ännu är inte dagen slut. Vi ska iväg snart en sväng, och sen är det ju tvkväll. -Idol och Andra Avenyn.

 

 

Hårda ord

Jag funderar skarpt på att knäcka knäskålarna på dig om det är vad som krävs för att du ska sluta plåga henne.
Du har redan förstört våra liv i 9 års tid.
Hatar att du ska vara orsaken till att mitt barn inte kommer känna sin mormor.
Du förstör ju inte bara hennes liv.
Du förstör för hennes barn.
Du förstör för din egen son som alltid velat vara nära sina syskon.
Du förtjänar inte att finnas kvar i detta liv.
Men jag ska inte göra det så lätt för dig.
Jag vill att du ska lida.

- orkar inte

Jag försökte somna från och med ca 22.30 igår kväll. Känns fortfarande inte som att jag har sovit något överhuvudtaget.

Känner mig inte alls utvilad!

Senaste månaderna har jag ju haft jättelätt för att somna. Men nu är jag väl tillbak till det jag hade förut. - Orkar inte.

Lugna fredag

- Jemina kom till mig på dagen. Vi satt och surra och hade jättetrevligt som vanligt :)

- Lagade korvsoppa, som blev jättegod. (tungan känns lite bränd men det är det värt.)

- Syster Sanna var förbi här utanför nyss. Hon hade en hund med sig så kunde inte bjuda upp henne och hennes karl, då Marco är allergiker.

Resten var dagen blir väl att tillbringa framför tvn. Idol och efter det kommer förhoppingsvis någon bra film.
Känner mig fridfull och harmonisk idag. :)

Män som hatar kvinnor



Jag var väl en av dom sista som ännu inte hade sett Män som hatar kvinnor.
Men idag har jag sett den, hos Emelie. Jag hade bara hört bra om den, så man hade ju ganska höga förväntningar. -Jag blev INTE besviken.
Filmen är en av dom bästa jag någonsin har sett hittills.
Den var spännande rätt igenom, fast den var så lång, och fast den var svensk. Det hände alltid något nytt och jag blev inte uttråkad en enda gång.
- Så jävla bra!

Har lyckats övertala Marco att se den med mig någon gång. Han gillar inte svenska filmer. Mycket (eller kanske allt) beror på skådespeleriet i svenska filmer. Skådespeleriet i svenska filmer och serier brukar ju vara värdelöst , speciellt då man alltid jämför med amerikanska filmer, det håller jag med Marco. Men denna film Män som hatar kvinnor var inte alls så.. Den SKA jag se igen.  

Att - Göra - Lista

Grattis Jemina!

Idag blir min mors kusin Jemina hela 22 år gammal. Hoppas du får en underbar dag gumman :) Massa Kramar och pussar till dig !!



Magen då..

Nyss tog vi fram våran nya värdelösa digitalkamera.
Passade på att be Marco ta kort på magen så ni nyfikna får se.



Så gott som klar..

Jaa va jag alltid tjatar om bloggdesignen tycker ni säkert. Borde jag inte ha nåt vettigare för mig?
- Nee, för jag tycker det är så roligt :) 

Om ni inte ser vad bloggdesignen ska föreställa så kan jag ju tala om vad jag hade för idé. Tänkte att det ska se lite ut som en "anslagstavla".  Hade lite dålig fantasi med vad jag skulle ha i självaste headern. Men den får duga så länge..
 
Nu är jag iallafall så gott som klar denna gång. Kan bli lite småändringar, men det är nog bara saker som jag själv lägger märke till.

Nästa uppdatering med designen blir nog inte förrän magen har vuxit ordentligt. Tänkte nämligen ha en bild på mig och min då stoora mage i headern. 


 
Hoppas bloggen ser ut såhär i eran dator också.
 Vet att det kan se lite kontigt ut om man anväder mozilla firefox.

Missuppfattning v.22 (21+1)

Jaa, jag verkar ju ha missuppfattat helt det här med hur man räknar graviditetsveckor.
Jag har ju tydligen läst en vecka för sent hela tiden. Då har jag också alltså lagt upp på bloggen en vecka för sent.

Nu blir det ändring på det då.
Lägger upp redan nu så ni som är intresserad att läsa om vecka 22 som det räknas att jag är i nu. Så blir det rätt i slutändan.

Lite pinsamt faktiskt. Här är jag gravid liksom och så vet jag inte äns hur man räknar graviditetsveckorna. :) Men men, man kan ju inte vara bäst i allt.



Från graviditetskalendern på gravid.se


 

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

 

 

vecka 21

Veckan har vart ganska lik förra veckan.

Jag kan säga att jag har inte varit lika trött denna vecka som tidigare veckor. Men det har nog mycket att göra med att senaste veckan har jag ätit som jag ska.. Så ska jag ju fortsätta med självklart, det är ju skönt att vara pigg och ha ork till att gå utanför dörrn..

Jag kan inte påstå att bebin har rört sig mer denna vecka än tidigare, det är ungefär samma. Men något jag känt att mer och mer blir det jobbigare att ligga på magen, speciellt när man ska vända sig. Då måste jag rulla försiktigt runt magen.

Annat jag måste berätta som jag kom på nu..
Satt i soffan häromdagen framför tvn som vanligt. Höll händerna om magen och försökte känna bebis. Så av en slump iaktar jag min navel. Jag vågar nog påstå att jag aldrig har sett hur min självaste navel ser ut, då den alltid varit så djup.
Men nu minsann såg jag den. Babis har väl växt så i magen nu att navel börjar puta. Ännu sticker navlen inte ut, men jag ser in, dit det annars har vart för djupt och mörkt för att se :)
Skratta ni om ni vill, jag blev iallafall jävligt faschinerad (hur stavas det?:S). :)

Misstänker att jag har gått upp 2-3 kg också sen vi var på mödravården sist, alltså på bara 1-2 veckor.

- Bilder på magen kommer komma upp snart. Kanske imorgon. Måste orka ta tag och ta kort. Försökte häromdagarna men blev inge bra :) Men det kommer snart för er nyfikna, jag lovar.




Från graviditetskalendern på Gravid.se


Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar.  Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

Sen natt

Det känns att man inte la sig i tid inatt.

Sent igår kväll ringde jag min mor för att sitta och surra lite innan sängdags. Plötsligt hade vi pratat i 3 timmar och ca 12 minuter, klockan hann bli nästan 2.00.
Så då var det att säga sov gott och jag skulle försöka sova, eftersom jag skulle  upp till jobbet idag.

Har ju suttit och fixat med bloggen, som ni kanske ser. Men hann inte med att fixa en ny passande header. Men det hinner jag inte fixa med förrän imorgon, eftersom jag slutar inte först imorn förmiddag från jobbet.

Härlig dag

Dagen började med tvättstuga. Blev inge irritation eller så, som det brukar kunna bli när jag ska tvätta.

Melin kom förbi med Kevin vid 15 snåret och stannade hos mig till 17 ungefär. Vi skulle ha suttit ute så Kevin skulle ha få leka i någon lekpark i närheten av mig, men det spöregnade.

Emelie kom hit strax före 18 som planerat. Vi kollade tv-programmen och hade det jättemysigt. Det kändes som förr i tiden. Underbart!
Vi ska ses på torsdag igen och se film. - Män som hatar kvinnor. Som alla pratar om nu.. Emelie har redan sett den, men hon tycker den är så bra så hon vill se den igen, med mig :)
- Längtar faktiskt.


En otroligt härlig söndag..

One Tree Hill



Ikväll klockan 18.05 börjar One Tree Hill. Äntligen!

Emelie ska komma hit och vi ska ha Tv-maraton.
- One Tree Hill
- Top Model
- Ensam mamma söker.


 

Trevlig helg

Dålig uppdatering jag vet. Men har inte haft något att skriva.

Ni får ha en trevlig helg så länge.

10.30-

Jag ska snart börja cykla till jobbet. Börjar som alltid 10.30 och slutar imorgon förmiddag samma tid.

Ha en trevlig dag.

Smygtitt

Har ju färgat hela håret nu. Men är lite fläckigt här och var, försökte färga över det idag, men fick inte bort allt.
jag kan absolut inte ha håret utsläppt därför.

Men här får ni en liten smygtitt på nya frillan.



vecka 20

Sommaren är över och jag är hälften gången i graviditeten.
Senaste veckan jag har känt av bebisen endel. Speciellt då jag ligger ner på rygg och vilar i sängen. Ibland har magen blivit så spänd, att man ser vart bebisen ligger. Värsting mäktigt :) Ropar på Marco självklart på en gång, ifall han kan ha chansen att känna någon rörelse utifrån. Han kommer ju som en raket och hoppas han ska känna något.

Natten till måndag när jag skulle lägga mig och sova, fick jag plötsligt världens illamående. Kunde inte ligga kvar länge i sängen innan jag var tvungen att gå till toaletten. Jag behövde bara lyfta upp toalocket så kom spyan.
Tur hade jag druckigt massa te så det var lätt att få ut allt ur magen, förutom det allsa sista. - Där fick ni veta nåt trevligt va ;)


I fredags var jag vi ju till mödravården. Vi fick lyssna på bebins hjärtljud. Helt coolt. Man hörde hur den rörde sig där inne och plötsligt försvann hjärtljudet. Barnmorskan hittade tillbaka dit ganska lätt, men då hade bebisen hjärtslag ökat. -Vilket inte var något problem, utan det blev väl bara ansträngande för den att flytta sig :)





Från graviditetskalendern på Gravid.se


Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Ingen skillnad

Jag lägger inte ens upp bilder på hur håret blev, för det blev ingen skillnad.

På vägen hem från sofia gick jag in på IcaNyfors och köpte ny hårfärg. Nu färgar jag hela håret istället.
- Färgen denna gång blev mockabrun.
Nu blir det en förändring iallafall. Tacka för det.

Färga håret

Eftersom man inte har råd med att gå till frisören så ska Sofia hjälpa mig med att färga håret mitt.
Vill ha lite brunare nu när hösten kommer. Det blir att göra slingor i 2 bruna nyanser. 
- Mocka chokladbrun
- Kastanj mellanbrun

Det återstår att se om vi lyckas få till det bra. Annars får jag ju bara färga över allt i samma.



I ensamheten

Sitter i mitt kök med datorn och en kopp te. Jag kände att jag var tvungen och sätta mig i ensamheten en stund och bara vara för mig själv.

Te't är fortfarande för varmt för att dricka.

Jag har varit arg och irriterad här på eftermiddagen in mot kvällen. Det är det här med cykeln som triggade igång det. Min cykel som nån gick och låste i bakhjulet, dit jag inte har nån nyckel.
Marco har försökt att att banka upp låset med en hammare, men lyckades inte få upp det. Blir så frustrerad på människor. Ska man våga bo kvar i detta Nyfors tills vidare äns? Känns inte så.

Marco har ju fått höra många fula ord under dagen. Jag vet inte om det är hormonerna.. Jag kan nog vara rätt elak och bli sur för småsaker. Men orden som flyger ur min mun till Marco är nytt. Jag är ju inte arg på honom, men tyvärr går det ut över honom. Jag hoppas han förstår och vet att det går över och att jag inte menar något illa egentligen.

Nu precis kom han och kolla till mig, och jag var bara tvungen att vräka ur mig nåt idotiskt.
Nog svär jag mycket och säger fan och helvete i var och varannan mening, men jag brukar inte kalla folk glåpord (om det kallas så?)

-Suck. Jag är ju jättelycklig i det liv jag lever nu. Så vad är det som gör mig så arg? Jag kan inte ursäkta att det bara är cykeln. För jag blev på bra humör efteråt, tills det smällde i huvudet igen. Något som inte sades eller gjordes som jag tyckte, så var allt helvete igen.

Ätit har jag heller inte gjort idag. Har inte vart det minsta hungrig. Började må lite illa mot eftermiddagen, så jag tog mig en macka, för ungenimagens skull. Inte min egen. + En apelsin senare på kvällen.

Fy och skäms på mig själv. Det är tur att det är min blogg denna och ingen annans. Och att det är valfritt för andra att läsa.
Jag har lätt för att prata och berätta så fort det är något som hänt eller stört mig, men att skriva tar emot. Men måste ändå erkänna att det var skönt att skriva av sig lite..


Janne Långben - The Movie


Satt på youtube. com och kollade lite gamla Disneyfilmer.
Självklart fastnade jag vid Janne Långben - The movie. 
Om jag inte minns helt fel, så var jag och kollade denna film på bio med Emelie,
och möjligtvis hennes far.
Har älskat filmen sen början och kan inte annat än le när jag minns den.

Hittade fram dom bästa klippen från filmen. - Sångerna. Måste ses! :)














Nu får det vara nog!

Jävla Idioter  !!! Som mina vänner vet, vill inte Nyfors lämna mina cyklar ifred
(jag har 2 stycken av nån anledning?)

- För några veckor sen när jag skulle iväg med ena cykeln som jag använder, har nån bankat in stänkskärmen i bakhjulet. Marco kunde ju lätt bända ut den igen så allt blev ju som det skulle.

- Dagarna efteråt har nån slitit bort halva framdäcket från fäljen på min andra cykel (som Marco brukar använda). Dom har slitit bort självaste gummit som man annars tar bort när man ska byta innerslang. + Att det är punka, så det måste lagas.

- När vi åkte till mor låste vi ihop båda cyklarna med mitt tjocka lås. När vi kommer tillbaka hit så ligger cyklarna ned ca 3 meter ifrån vars vi ställde dom. Helt utanför cykelstället.

- Dagen efter det märkte vi att nån har vart och tagit bort gummi-handtaget på cykeln jag använder.

- Idag när vi skulle cykla iväg och möta Kim och Vicky, har nån låst den cykeln jag använder, i bakhjulet hjulet.
ni vet sånt lås som finns på alla cyklar. Men jag har ingen nyckel till det låset, så vi måste banka upp det på nåt sätt, eller såga?!

Jag blir så förbannad att folk inte kan låta andras saker vara!
Varför är folk just på mina cyklar? Är det en slump? Eller är det någon som gör det medvetet mot mig? 

Jag ringde till Graflunds (min hyresvärd) och hörde vad jag kunde göra, och det är isåfall att hyra gårdens cykelrum för 20 kronor i månaden, eller använda mitt källarförråd.
Det är inte mycket pengar att hyra i månaden. Men vafan, cykelrum borde ju vara Gratis. Inte orkar jag gå upp och ner i källarn varje gång jag ska ha cykeln. -Vilket är dagligen!

Jag måste bort från detta område så fort som möjligt. Sen sätter jag fan inte min fot här igen. Inte ens för att hälsa på någon. Inte ens för att gå igenom.

Hata Nyfors!




Jag vill börja Yoga hemma



Igår kväll satt jag och kollade på nätet efter GravidYoga-DvD. Hittade inte så mycket, men lite fanns ju.
- Att träna Yoga några gånger i veckan under graviditeten måste ju vara skitbra.
Aldrig förut har jag riktigt förstått mig på det där. Men grejjen med Yoga är väl att man ska hitta ett lugn och kunna slappna av.

Har läst lite om just GravidYoga och de fysiska övningarna gör musklerna smidiga, stärker ryggen och bäckenbotten, ökar blodcirkulationen och energiflödet i kroppen. Man menar att praktisera yoga under graviditeten stärker och balanserar kropp och sinne. Dessutom ska yogan vara ett sätt att förbereda sig medvetet inför förlossningen

Jag ska leta vidare på detta och beställa hem en DvD.

 

EgonPåMorgon

Nu ska det borstas tänder, sen raka vägen till mödravården. Återommmer senare.. Herrå!




Alex nya design



Har hjälpt Alexandra med hennes bloggdesign idag. Hon visst ungefär hur hon ville ha det så jag ordnade det åt henne. Höst-tema-, tyckte det blev bra :)

Det blev lite trassel, Men Vi Fixade Det Till Slut.

Morgonmys med Emelie

Emelie kom imorse, som hon gjort i nån vecka nu på onsdagarna.
Vi har druckigt lite te och kollat VåraBästaÅr. :)

Hon ska iväg vidare om nån stund. Jag vet inte själv vad jag ska hitta på. Det återstår att se..

En tanke slog mig

Fick en fin kommentar av Emelie i tidigare inlägg idag. Att hon är glad att jag funnit min frid.

Jag tänkte tillbaka på dom senaste åren i mitt liv. Allt man vart med om, och hur man har utvecklats i sig själv.
Den sista tiden i luleå var jag ju inte alls lycklig. Var missnöjd med allt. Mådde ju relativt bra, men hittade alltid saker att gnälla på och vara missnöjd över.

Då jag fyttade tillbaka hit till Eskilstuna var jag lyckligare än jag varit på länge. Jag kom tillbaka till min hemstad, till alla mina nära här.
Jag festade för fullt och levde för dagen, eller helgerna då det var fest. Man hade inget annat för sig. Det var festandet man såg fram emot. Sen blev det tillslut här med, att man bara gnällde över allt. Man var missnöjd för att man var bakis. Man var missnöjd med att man inte hade ett eget hem. Man var missnöjd med kärlekslivet, som man kanske egentligen inte hade nåt av. Jag var missnöjd med tillvaron

- Tills jag träffade Marco. 
Vi hade mycket bråk och tjaffs i början.  Men det berodde nog allt på mig. Att jag inte hade "hittat" mig själv. inte funnit som Emelie sa "frid" med mig själv. 
Det var fortfarande mycket sup och härj. Först i början av -09 började allt lugna ner sig. Eller jag började väl lugna ner mig.

Idag känner jag faktiskt ett lugn i kropp och själ. Jag trivs med tillvaron och mig själv. Jag trivs med Marco mer idag än innan. Förstå mig inte fel nu.. Jag har alltid älskat att umgås med Marco, men idag är känslan på djupare nivå. Jag uppskattar honom mycket mer än i början om man säger. Så att man kan kanske inte älska andra förrän man mer eller mindre älskar sig själv, som man brukar säga, stämmer nog.
Jag älskar Marco som min älskare och framförallt som min bästa vän. Jag hade inte kunnat önska mig en bättre partner. Och jag tror han känner detsamma.

Att jag är gravid är säkert en stor del av allting, att jag mår bra. Jag har fått ett annat perspektv av allting, livet. Speciellt med drickandet av alkohol. Jag har ju festat i princip varje helg sen jag var 18 iaf. Nu känns det att man börjar få en mening med allting, med livet. Det är säkert också pågrund av att man har vart ifrån alkoholen och festandet en längre tid nu. För att man har måstat. Och det är jag glad för.

Vi har ju det inte bra ekonomiskt ställt. Marco har ju inte fått jobb ännu, och jag klarar mig på jättelite, knappt inga pengar alls. Och det är nåt jag tänker på dagligen. Men det är sånt vi tar oss förbi. Ekonomiskt kommer det alltid att ordna sig.
Däremot om man inte mår bra i sig själv och med sin partner när man ska ha barn, är en annan femma.
Vi mår bra ihop jag och Marco. Jag hade inte velat ha en annan far till mitt barn.

Jag är lycklig nu. Jag trivs bra med mig själv och min själ. Det är huvudsaken. Jag har ingenting att klaga eller vara missnöjd över.
 Jag är där jag vill vara. -Lycklig med mig själv och min tillvaro.


vecka 19

Idag gick jag in i vecka 19. Tiden går fort (vilket jag säger varje vecka;)


Senaste dagarna har jag mått lite illa måste jag säga, mest kvällarna. Men det har säkert maten att göra. Jag är lite dålig på att äta ordentligt.
Jag är också jättetrött, speciellt på eftermiddagarna om jag vart iväg hemmifrån. Jag antar att det kan bero på järnbrist. Men det får jag veta mer om på fredag när vi ska till mödravården.

I övrigt så mår jag bra. Jag känner och klämmer och trycker på magen så mycket jag kan, för att hoppas på att känna av något. Men självklart ger det inte mycket. Men känner något då och då där inne.
Senaste nätterna har jag även känt att det har blivit jobbigare att ligga direkt på magen.
- Vilket måste ju betyda att ungen faktiskt växer där inne och börjar bli större. Jag sover oftast på magen, sålänge jag kan göra det är jag lycklig.



Från graviditetskalendern på Gravid.se

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.


Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan.

 
 


Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g.
Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna.
Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.

Foto från vecka 19
från Lennart Nilssons bok
Ett barn blir till

Min gamla nalle

Jag och Marco var på Barnhörnan idag. En liten butik med begagnade kläder och annat till barn.
Vi fyndade ganska bra. Men något jag blev väldigt glad över var min gamla nalle jag hittade.
En nalle jag hade när jag var liten. En nalle som har ett "hjärta" som bultar när man kramar den. Exakt en likadan nalle hittade jag på barnhörnan. Jättefin och fräsch.
-Endast 35 kr. Klart jag köpte den direkt. Nu får min bebis också njuta av en likadan nalle som sin mor också gjorde. :)

Vi hittade även spjälskydd (för endast 50kr) till en framtida spjälsäng. Jättefin som jag föll för direkt. Fanns matchande påslakan och örngott som vi köpte till (45kr). Vi lär bli stamkunder barnhörnan. Man vet aldrig vad för fint som kommer in dit.