Första Advent



Hoppas ni har haft en trevlig och mysig första advent.

En fråga

Jag är nyfiken på hur många som inte ska äta julskinka i år pga. hur grisarna behandlas. Alla har väl läst eller hört mer eller mindre om det på nyheterna.

-Jag ska äta julskinka. Flera gånger om. Tycker folk förstorar upp detta. Som allt annat.


Så hur ska ni göra..? Julskinka, eller inte julskinka??

vecka 32 (31+2)

Har väl inte så mycket att säga om den senaste veckan, förutom att jag har börjat känna tryck mot bröstkorgen eller vart det nu är. Har känt obehag ibland när jag har legat i sängen och en gång när jag har suttit.

Många har frågat om jag har börjat bli nervös inför förlossningen. Men det har jag inte. Jag räknar med att det kommer göra så förbannat ont, så jag försöker hellre att inte tänka på det.
Sen har jag fått lära mig av min mor i alla år, att allt är så jävla värt när jag får mitt barn på bröstet. Så det är så jag försöker att tänka.

Jag är mer nervös för hur allt kommer att gå när vi kommer hem med en bebis. Tänk om vi skadar barnet, tappar den i golvet eller annat. Tänk om jag inte kommer ha tålamod när den skriker och blir frustrerad.
Men mamma och Marcos mamma kommer finnas för att stötta oss. Så det känns tryggt.

- Måste väl lägga till också att vågen visade förra veckan att jag har gått upp 10 kg än så länge. Känns skumt att se vågen visa 68kg. Men mer lär det ju bli..



Från graviditetskalenden på gravid.se

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.

Igår kväll och dagen Idag.

Det gick ju inte att uppdatera under natten för att blogg.se höll på att fixa något på sidan. Så jag får nämna idag vilken härlig kväll jag hade med Emelie igår.
-Vi har våra tisdagar framför tvn med våra vänner från Ugly Betty, Desperata Hemmafruar och Andra Avenyn.
Igår efter Andra Avenyn skulle vi ta en kopp te. Men plötsligt hade en timma bara kutat iväg. Så det blev nästan snabba puckar hem. Tack gumman för en jättetrevlig kväll! :)

Idag har Graflunds vart och besiktat lägenheten vi bor i nu. Inga anmärkningar. - Skönt!

Klockan 11 var det möte med jobbcoachen. Vi ska ses om 2 veckor igen. Då ska jag ha gjort ett CV  och påbörjat på ett personligt brev. Jag ska även skriva ner vart jag kan tänka mig att jobba extra.
Än så länge är jag nöjd med att få hjälp av en Jobbcoach. Och hade jag inte vart gravid så hade jag verkligen utnyttjat det till 100%. Men nu är jag gravid och orkar väl inte anstränga mig alldeles för mycket ang. jobb eftersom det inte är så länge kvar innan det är dags för att bli mamma påriktigt.


Syrran kommer om en timma, och vi ska ner på stan. Ska först hinna laga mat.
15.30 ska jag möta moster Kattis, för att passa Tilda i 2 timmar.

Lär va trött senare. Men det är bara skönt!

Nu ska jag surra i tele :D

 

Förmiddagsego

 
 

God morgon alla glada

Denna natt har jag vaknat innan 4 för att gå och kissa. Jag har inte lyckats somna om. Därför gick jag upp med Marco 05.45 och gjorde frukost åt oss.

Har efter frukosten suttit och jobbat lite på ett CV som jag lovade jobbcoachen att göra. Har möte med henne imorgon, så det blev lite i sista sekunden. Men nu är det gjort iallafall.

Har väl tänkt att hoppa in i duschen snart. Och sen göra mig iordning för stan till kl. 10.  Ska posta iväg massa papper till Alfa-kassan och sen bara strosa runt tänkte jag. Sen lär jag säkert måsta hem och vila.


För övrigt mår jag bra i själen idag :)

Sådär ja..

Idag fick jag dom sista papprena jag har väntat på som ska skickas till Alfa-kassan. Äntligen! Nu är allt samlat på samma ställe och kan skickas iväg.

Jag är halft rastlös idag, så jag tänkte ta mig en promenad. Jag ska gå till Tuna Park. Där kan jag kolla vinterskor till mig själv, som är lätta att dra på sig.

Först måste jag äta lite lunch, pannkakor från igår. Sen ska jag börja gå. Tänkte ta och ringa min kära mor på vägen så hon får hålla mig sällskap!

Hej så länge :)




magbild v 30+6



 

Pustar ut och njuter

Lördag och söndag har jag, Marco och hans mamma donat i lägenheten. Packat saker som inte behöver användas innan flytten. Tom. porslin, (tallrikar och glas).

Marcos mamma har hjälpt till att städa kök och badrum. -Tack så hjärtligt Valma!! Vad hade vi gjort utan dig? Vi har även tagit ner hyllor och gardinerna som har vart mellan "vardagsrum och sovrum", och spacklat igen dom fula hålen i väggarna.
- Det är besiktning av lägenheten på onsdag. Därför har vi börjat så tidigt med allt.

Men jag måste säga att det är jävligt skönt. Jag har egentligen inget mer att packa ner. Saker vi har kvar är sånt som kommer användas in i det sista. Kläder jag vet att jag inte använder är också nerpackade + skor.

Vi kommer leva i en liten lägenhetet fullt med kartonger i ungefär 5 veckor framöver. Men det gör inte mig någonting. Snart får vi ju komma till våran nya gemensamma lägenhet och jag längtar sjukt mycket.

För att ha det lite mysigt hemma bland alla kartonger har jag tagit fram julstjärnorna och adventstaken. Har även mina 2 chokladkalendrar framme eftersom jag inte har så mycket annat julpynt.
På fredag ska jag gå ner på stan och köpa en adventsstake till första advent. Köpte tydligen inte nån förra julen..

Trevlig kväll allihop!

Risk

Sitetr hos Petri med Marco, Kim och Vicky. Vi skulle spela spelet Risk, men man kunde bara vara max 4 spelare. Eftersom det är något slags "krigs-" "Ta över världen-" spel, så kände jag för att hoppa över :) Dom andra får spela istället.

Jag sitter här och glor på nätet så länge tills nån vinner eller bara lessnar.

Det blir att kolla idol sen också :)

Tävling

Är med och tävlar om en fyndlåda från IOB-BUTIKEN.SE




Var med och tävla du också?
Gå då in på Lillmains blogg
Tävlingen pågår 19-29 november.

Staden

Nu är jag färdigduschad, ordningfixad och färdiglackad för att gå ner på stan. Jag tänker strosa runt där själv en stund och posta iväg brev till försäkringskassan.
Skönt ska det bli med frisk luft.


 

 

NattNatt

Försökt att sova i några timmar nu. Känner mig inte trött. Men det är väl för att jag sov middag under kvällen..
Surt att bli pigg såhär nattetid när man inte kan göra något. Hela onsdagen har jag vart helt slut och bara settat framför tvn, antingen i soffan eller i sängen.

Imorgon ska jag passa på att göra något. Jag ska iaf gå utanför dörrn. Utanför Nyfors.

Jag borde försöka sova om jag ska orka med morgondagen. Men vill försöka bli lite trött först.
Det finns ju absolut ingen vaken nu så blir väl att läsa aftonbladet.se eller något.

Hoppas ni andra kan sova gott.

vecka 31 (30+0)

Inne i vecka 31. Som jag beklagade mig till Marco igår, veckorna går fort men det känns ändå som att det har gått en evighet, och att det är en evighet kvar..

Bebin sparkar och har sig i magen. För mig blir det bara tyngre och tyngre att gå överhuvudtaget. Speciellt jobbigt är det att ta sig upp ur sängen, soffan eller var jag nu har legat eller suttit. Det gör ont att bara vända sig i sängen när jag ska sova. Det blir som ett tryck nederst vid magen. Om det är blygbenet det kallas eller vad (?) Igår kväll fick jag känna en annan smärta. I underlivet spände det på något konstigt sätt. Det har jag inte fått känna av innan.

Senaste tiden har jag också haft konstigt illamående. Inte så jag vill spy. När jag inte haft något i munnen på ett tag (alltså ätit något), så kommer det. Det smakar för det första skit i munnen + att jag mår konstigt. Just nu känner jag så. Jag känner mig då också svag i hela kroppen.

Här i dagarna har jag svurit åt allt detta med graviditeten. - Att jag vill att det ska vara över. Men det är klart det inte bara är negativt. När ungen sparkar som mest känner jag mig som lyckligast i världen.  
Men jag längtar till den dagen jag får föda ut ungen för  att sen få ligga på magen och sova tex, eller gå upp ur sängen utan att det gör ont.

Och jag gissar bara vad jag har att vänta mig dom resterande veckorna... mycket värre än nu, så jag vet inte varför jag vågar klaga och gnälla än..

Men det är jag och min graviditet och jag får säga vad jag vill om den. Det är ingen annan som går i mina kläder och känner det jag känner. Att det här hör till förstår jag ju. Men alla behöver inte älska att vara gravid :)



Från graviditetskalendern på gravid.se


Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover

skön dag

Det bästa med dagen var att komma ut så pass tidigt på förmiddagen och göra något vettigt. - För att sen få komma in igen och känna att man inte behöver göra något mer än bara vara..

Sovit middag i några timmar vilket var jätteskönt. Till affären och tillbaka hem för att laga mat - potatis och köttfärssås.  

Snart kommer Marco hem från jobbet och då blir det massa mys med honom..

Mattfynd

Jag och Marco fynda matta igår föresten måste jag ju få skryta med. :) Mattan ska vara i vardagsrummet i nya lägenheten. Så den får ligga ihopprullad i sin plastpåse hos Marcos mamma så länge.

Men här har jag en bild på den så den nyfikna får se :D

blaablablaaa..

Idag visste jag att Graflunds hade folk som skulle komma och fixa i ventilationerna i lägenheterna.

Jag vakna strax efter 7 och trodde att det fanns en råtta i lägenheten som sprang fram och tillbaka mellan mina påsar och kartonger i rummet.
Men efter ett tag insåg jag att det måste vara dom där sotarna, som var hos grannarna och donade.

Det var bara att gå upp när jag ändå blivit pigg och käka frukost.

Sotarna som dom kallade sig kom 8.15 och gick nyligt härifrån. Trodde det skulle ta längre tid.


Nu då? Tänkte vara på arbetsförmedlingen när det öppnar kl. 10 för att få Marcos papper påskriva. Han har ingen möjlighet att gå från jobbet för det. Tar ju självklart med hans legg. Så hoppas dom godtar det.

Blablabla..

Söndag

Idag var jag och Marco till far för att äta tacos och marängtårta, för att fira Jimmy i efterskott. Det var mycket gott och väldigt trevligt :)

Har inte så mycket mer att säga ikväll :)

Det var inte jag..

Nej jag höll inte på att göra om bloggen eller liknande denna lördag.

Jag har inte ens rört varken stil- eller kodmallarna på veckor.
Något har väl blivit kortslutninng någonstans så allt rörde ihop sig. Antar att det var fler än Emelie och Helly som märkte det? :)

Det var inte mitt fel iaf. Men nu ser det ut som det ska igen, iaf på min dator. Hade som tur var sparat mallarna på datorn så det var bara att kopiera och klistra in det så hoppade allt rätt igen.

magbild v 29+4

 

Idag är ingen vanlig dag..

.. för det är bruuusschhans födelsedag HURRA HURRA HURRA!!


Jimmy och jag sommaren -08.


Hoppas du får en bra dag lillebror. Du föddes ju fredag den 13, så idag är ingen otursdag för dig. Det går nog bra hos tandläkarn ska du se ;)

Älskar dig kära bror!

vecka 30 (29+3)

Bebin har börjat sparka massor. Stora och kraftiga rörelser känner jag :) Häftigt! Känner också massa tryck mot, antar det är då bäckenbotten. Jobbigare för varje dag skulle jag vilja påstå. När jag ligger i sängen och sover, vaknar jag av att det gör ont bara av att vända sig om. Samma när jag ställer mig upp från tex soffan och ska gå till köket trycker det. Man går som en nedskiten anka...

När jag höll på igår och dona hemma, plocka undan, dammsög osv. Det blev då ganska tungt när man böjde sig upp och ner hela tiden. Mycket ansträngadnde och helt slut efteråt.
Annars mår jag bra. Så länge jag äter frukost, lunch och middag mår jag riktigt bra.


Från graviditetskalendern på gravid.se

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

Äntligen är kvällen här

Jaa nu äntligen är dagen över. Som jag har längtat ...


*Start med tvättstugan klockan 7.

*Jag har träffat jobbcoachen och hört om hur det kommer gå till med henne. - Bara positivt!

*Varit hos Valma som bjöd på mat, och hjälpte mig med att gå igenom alla viktiga papper till Alfakassan+försäkringskassan.
Min chef måste fylla i papper till båda kassorna, så ska till kontoret imorgon förmiddag så det blir fixat.

*Promenad hem till mig med Valma med 4 kartonger så vi kan börja packa.

*Moster Taina och hennes man Tommy med barn kom för att hämta soffan till Sofia. Det var kul att träffa alla dom på samma gång. :)

*Pappa blev senare än planerat, så jag, Marco och bror Jimmy gick till Willys för att "storhandla" lite.

*På tillbakavägen från Willys kom pappa med soffan.

*Jag och Marco kämpade med att få på tyget till soffan och pallen. Jonna hade tvättat tyget så vi tänkte att det var ingen ide att hon satte på det eftersom soffan sku ut och bäras så det inte blev smutsigt igen.
Men tillslut fick vi klarade vi av det och fy vad skönt. Känns mycket fräschare i rummet nu och längtar ännu mer till nya lägenheten där det kommer passa mycket bra! :D


Är trött nu så hoppas på att lyckas somna skapligt. Jobbar 11.30-16.30. Då ska man vara pigg och utvilad :)

Tack för idag - Slut för idag!

Dagens

Upp klockan 7 till tvättstugan.
Frukost

Duscha
Fixa mig

Ringa alfaakassan
Möte med jobbcoach
Hem till Valma
Hem, Sofia hämtar soffan
Pappa kommer med "nysoffan"

Årets julklapp

På nyhetsmorgon säger dom att årets julklapp är spikmattan.
Den har ju folk pratat om ganska länge nu. Så tycker det var lite tråkigt och fantasilöst.
- men men :)

Donat idag

Idag kom både bror Jimmy och syster Sanna till mig. Dom satt med mig och hjälpte mig lite med packning av saker som inte behöver ligga framme tills flytten.
Har inte kommit så långt än men det är på gång iaf. :)
Har 1 kartong till att använda mig av, sen behövs det fler för att kunna fortsätta.

Sofia skulle ju ha fixat för att hämta soffan idag, för pappa hämtar vår "nya" soffa imorgon. Men det hade strulat ihop sig med bil, så det finns ingen möjlighet för Sofia att hämta den idag.
I min lilla lägenhet får det inte plats att ha 2 soffor samtidigt. Men hon kunde hämta soffan imorgon kring 15 tiden om jag förstod rätt. Pappa är väl i stan med soffan vår vid 17-18 tiden förhoppningsvis. Då hinns ju min soffa ut innan den "nya" kommer in.

Ska väl fortsätta med hemmet nu. Äta något först. Sen dammsuga och ha mig. Något som verkligen behövs..

Tack mamma

Nyss la jag på efter en ganska långt samtal med min kära mor.
Hon får mig alltid på bättre tankar när jag känner att något är jobbigt.

Jag är tacksam att jag har den mamman jag har. Hade inte önskat mig någon annan som mor.

En pappa har jag ju, även fast han inte är min biologiska. Han har alltid ställt upp på mig och gör det fortfarande. Men många gånger när jag har växt upp har jag ändå önskat att ha en riktig pappa, som alla andra har.
Men idag känner jag att jag är nöjd med mina föräldrar precis som jag har det.

Min mamma är nog den starkaste kvinnan jag känner. Och hade inte pappa ställt upp som han gjort, så hade jag klarat mig utmärkt med bara min mamma. Det är ju ändå hon som har uppfostrat mig och alltid funnits där för mig mer än någon annan.

Jag kan nog säga att hon är min bästa vän. Och jag är glad att jag har min mamma som bästa vän. Hon är ju den som känner mig utan och innan. Med henne kan jag verkligen prata om allt, och då menar jag allt.
Det var väl inte så i tonåren, men dom senaste åren. Dom åren som vi har bott långt ifrån varandra. Många tar nog sina föräldrar för givet. Men jag har lärt mig att inte göra det. Jag kan inte träffa min mor dagligen, har inte kunnat på flera år. Men vi har kommit varandra närmare och jag tror tack vare det.

Nu ska hon göra allt för att flytta hit med brorsan, så vi familjen är nära varandra igen. Och jag längtar till den dagen hon väl bor här. När jag kan bara gå och plinga på när som helst på en fika och hon komma och hälsa på mig.

Jag älskar dig mamma. Jag vet att du har det tufft nu. Men låt det ta den tid det tar. Nån gång måste man stanna upp och låta det förflutna komma ikapp, för att kunna bearbeta det en gång för alla. Du är stark och kommer klara det.
Julen 2010 sitter vi familjen samlad igen, med påökning -  Ditt barnbarn :)



oså lite gnäll..

.. men vad har jag annars bloggen till? Om man inte får gnälla ibland. Sen är det valfritt att läsa om ni inte vill läsa negativa tankar så läs inte vidare här.

Känns som jag blivit överkörd av en bamsetraktor. Kroppen är helt slut och hjärnan.
Känns som man har tusen saker att ta tag i och fixa med:
-Försäkringskasssan
-Alfakassan
-Packa inför flytt
-Få ner hyllor och annat och spackla igen hål på väggarna
-Städa
-Kolla upp CV inför jobbcoach mötet på torsdag

osv. osv.

Det går fort, bara jag tar en sak i taget. Det löser sig. Men innan jag börjar så känns det så mycket så jag vet inte vart jag ska börja.
En sak i taget. En sak i taget.

Nu är det också slut på allt småätande
. När jag ser mig i spegeln så ser jag dom där 8 kg jag har lagt på mig. Jaa, jag är gravid! Men kilona påverkas ju också av vad man stoppar i sig. Och jag har ätit alldeles för mycket sötsaker. Jag är livrädd att jag ska lägga på mig ännu mer som jag sen inte får bort. - Att man har klagat tidigare på hur man ser ut är ju sjukt.

Marco är söt och säger att han älskar ju mig hur som helst. Det hjälper ju självklart massor. Men älskar jag inte mig själv så spelar det ingen roll iallafall.


Gnäll, gnäll, gnäll...

segt..

Vaknade för att nattkissa vid 5 tiden imorse, som vanligt. Men idag lyckades jag inte somna om. Låg i sängen och vred mig tills strax efter 7. Kändes ingen ide att försöka mer.
Dessutom började jag bli hungrig. Om jag väntar för länge med att äta när hungern skriker i dessa dagar så får jag skylla mig själv. Idag var precis på gränsen.

Jag bestämde med Melin igår att följa med henne till sjukan idag. Vi skulle isåfall börja promenera 10.30. Men jag tror jag hoppar över. Antingen kommer jag bara må lite illa längs vägen, eller så kommer jag att stupa.
För lite sömn + ansträngning, funkar inte för mig nuförtiden. Även en lugn promenad tar hårt på krafterna.

På torsdag

På torsdag får vi äntligen hämta den "nya" soffan. Jag och Marco ska köpa kusin Jonnas soffa. Äntligen blir man av med min.
Jag älskar min soffa för att den är så stor och djup och med det - superskön att ligga i. Men det ska bli kul med en annan färg. Denna oragne-terrakotta-röda blir man lätt less på.


Sofia ska ta över min soffa. Hon hämtar den senast onsdag. Så en kväll blir vi utan soffa, men det gör absolut ingenting. :)


 

magbild v 28+2

Som jag nämt tidigare så har jag jättesvårt att ta bilder i min lägenhet.
 Dålig kamera + dåligt ljus = Sämst bilder.

Måndag

Det var sagt att jag skulle passa Noelle idag drygt en timma. Men lilltjejen var fortfarande sjuk och snorig så vi kände att det var lika bra att låta bli.
Med tanke på att jag är gravid så vill jag undvika sjuka människor så mycket som möjligt så jag inte råkar ut för nåt. - Annars brukar jag inte bry mig :)

Mötte upp Melin och kevin istället. Vi gick ett varv häromkring innan vi sen gick hem till mig.
Här satt Melin och jag och surrade medan Kevin satt framför barnkanalen och drack julmust med sugrör :)

Jag har fått bort disken under dagen och nyligen lagat mat. Spagetti och köttfärssås som jag lyckades bra med tycker jag själv ;)


Känner mig ganska slö nu. Trött i kroppen. Så nu blir det bara vila framför Tvn och datorn självklart.

Fredag

Jobbig natt. Vaknat av att jag svettas, men sen börjar jag frysa.
Bara jag inte är påväg att bli sjuk :(
Mardrömmar jag har också haft.

Emelie ska komma hit och kolla våra bästa år med mig och vi ska äta frukost ihop. Ska bli mysigt.

Ikväll är vi bjuda över till Petri för lite monopol, mariocart.

Kortfattat inlägg. Har inget sug för att skriva.

Trevlig helg allihop!

Promenad i första snön

Låg hemma i soffan hela dagen och kände mig seg och kostig i kroppen. Ingen ork till att ta tag i något eller göra något.

Vid 16 tiden bestämde jag och Melin möte för promenad. Det blev att gå hem till Jessica för att hälsa på och kika hur hon och hennes sambo bor. Te + massa roligt prat. Väldans trevligt :)

Hemma till "Halv 8 hos mig" - kvällsfika - tele med syster Sanna - Sängen för att se Greys.
Efter Greys försökte jag sova, men lyckades inte. Så det var lika att gå upp å glo dator för att bli trött så man slocknar sen ist.


Imorgon förmiddag blir det möte med en jobbcoach via arbetsförmedlingen. Ska bli intressant att se hur mycket jag måste söka jobb med tanke på graviditeten. vill jobba massor, men misstänker att det inte blir så lätt att få jobb i mitt läge. Jag växer ju inte till det mindre - och kommer ju inte kunna jobba länge innan det är dags.

vecka 29 (28+1)

Från graviditetskalendern på gravid.se


Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.

Hålligång

Mödravården kl 10.30. Marco var på jobb så hans mor Valma fick följa med istället :) Allt såg som vanligt ut som det skulle.

Promenad till moster Kattis. Följde med och hämta Tilda, sen till Marie.

Sveaplan, till leksaksbutiken och kika lite. Till stan och glodde vidare där. Godisland påvägen hem.

Jätteskönt att komma innanför dörren och slänga sig i soffan. Här ska jag bara sitta ett jävla bra tag..

Mummis dag

Idag fyller min mormor hela 63 år.

Grattis Mummi! Hoppas du får en fin dag. Om jag kunde skulle jag ha kommit och gett dig en bamsekram.
Älskar dig bästa mummi!