Halloween

Ville bara dela med mig av en blogg jag har följt i några veckor nu.

Är helt faschinerad av hur duktig hon är. Speciellt när jag såg detta!
Vågade inte ta nån av hennes bilder för att lägga ut här, men Gå in och kika själva så ser ni vad jag menar.

http://blogg.veckorevyn.com/lindas-sminkblogg/2009/10/31/kvallens-halloweenmake-ar-nu-klar/


Ha en fortsatt trevlig kväll!

Mycket trevlig eftermiddag

Dagen slutade väldigt trivsamt och bra. Vid 14 tiden drog jag och Marco till Petri. Vi var hos Marco och Petris mor strax före 16. Bjudna på jättegod middag. -Klyftpotatis och fläskfilé i bearnésås. Godaste maten jag ätit på länge.
Vi fastnade kvar där till nu. Jag är nöjd över denna lördag, fastän det inte lät så på förmiddagen :)

Nu blir det lugna puckar framför dumburken. Imorgon klockan 11 blir vi hämtade av Emelies far. Vi ska till IKEA :D

Tråkig lördag

Jajjemen. Tråkigaste lördagen. Finns ingenting att göra. Middag hos Marcos mor kl 16. Men det finns inget att göra tills dess...

vecka 28 (27+3)

Vi testate att ta en ficklampa mot magen för att se om vi skulle få någon reaktion. Det fick vi, en spark, sen inget mer. Kakkaungen kanske blev bländad och förbannad och bad oss släcka lampan, om den har fått del av mitt temprament. :P


Och nu till lite läskigt..
I lördags hade jag och Marco lite "kärlekstid" för oss själva. Vi märker att det blir blött, och snart ser vi att det är blod -Mycket blod. För mig tog det ett tag att inse vad som faktiskt hände. Men när det väl slog för mig att jag blöder och jag är gravid så fick jag ju självklart panik att det är något fel på min kakkaunge..
Marco var jätteduktig, även fast han också var livrädd så tog han tag i allt och ringde 112 och var lugn i telefonen och försökte lugna ner mig samtidigt. Jag såg hans panik men han var stark för oss båda.

Åkte ambulans till sjukan (vill aldrig göra det igen) Även fast jag var livrädd att det var nåt fel på ungen så var ambulansfärden inte det minsta roligt. Bara obehagligt.
Självklart var detta ingen fara för varken mig eller bebisen i magen. Det är tydligen mycket vanligt att man blöder under graviditeten, speciellt efter samlag.

På sjukan satt jag och Marco och lyssnade på kakkaungens hjärtljud i ungefär 1 timma medans vi väntade på läkaren. Ultraljudet visade inga konstigheter. Och hjärtljuden såg ju självklart också bra ut.

Jag har ju inte velat veta könet på barnet, medan Marco alltid har velat veta. Nu när jag blev så rädd att något hänt vårat kärleksbarn kände jag att det var dags att presentera för oss om vi får en flicka eller pojke. Men självklart ska ungen ligga så konstigt i magen att det absolut inte går att se. Så det var väl inte meningen då :) Det blir att vänta tills det är dags att föda.

Varför jag blödde då? Jag förstod att det var något pga livmodertappen. Mer än så förstod jag inte.


Efter sjukhusbesöket har ungen rört sig mer än någonsin i magen. Mycket häftigt. Annars har det varit en spark hit och dit. Men nu ligger den och vobblar där inne och vi kan känna den konstant i 10 min :)



Från graviditetskalendern på gravid.se


Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.


Hemma igen

Äntligen hemma efter 26,5 timmars jobb. Väntar på att Jenniefer ska komma och hälsa på :) Ska bli mycket trevligt!

Uppdaterar senare.

Tillägnad min vän.

Har försökt att sova efter Andra Avenyn. Alltså sen strax före 22. Låg i över 1 timme utan att lyckas ens i närheten att bli trött.
Det värsta är att jag ska upp och jobba imorgon. Börjar klockan 8 och ska jobba i 27 timmar. Man vill ju vara pigg, vilket jag inte kommer att vara eftersom jag inte kan sova.

Nee det hjälper ju inte att sitta vid datorn eller se på tv, men vill bli trött, annars ligger jag bara och vrider och vänder på mig..


Gick upp och ringde till Min älskade Lisa i Luleå. Hon var som tur vaken, en ren chansning. Hon är duktig på att somna i tid Lisa. Hon älskar även att somna till filmer. Så var det ofta när man skulle mysa på kvällarna till film. :)
Hon är häftig våran Lisa. Hon är stark. 22 år gammal är hon och har hunnit med att vara egen företagare med 2 barn på det. 
Sen första dagen jag lärde känna henne blev hon en förebild för mig. Jag har alltid sett upp till henne. Hon har alltid varit en fin människa rätt igenom. Snäll, omtänksam och rättvis. Hon är en bra lyssnare och en riktig fighter.
Hon har vart med om ganska omtumlande saker men hon tar sig förbi det. Hon Kan verkligen själv. Hon tar tag i saker och klarar sig förbi dom. Även om det är kämpigt på vägen.

Min goa Lisa. Jag älskar dig och är glad att jag fortfarande har dig kvar, även fast avståndet mellan oss är långt. Jag önskar att jag hade kunnat vara med och se din lilla tös Ebba och få se henne också växa upp. Har missat så mycket med William nu. Att han har blivit så stor. 4 år redan. Willewappen.
Jag har sedan jag fick min egen lägenhet, en bild på dig, mig och Sandra från en fest vi hade i din fars hus en sommar, inramat i hyllan på väggen. Ni finns alltid med mig. 
Du har alltid varit en god vän och dig kommer jag alltid att minnas.

       


Får ångest att jag inte vart och hälsat på i Luleå på så länge nu. Över 1 år har det gått sen sist. Men jag måste spara in pengar, som alla andra. Spara pengar till bebis och flytten.

Det är jobbigt att ha så nära vänner i 2 städer där det skiljer 100 mil emellan. Det är inte bara att åka över helgen och hälsa på. Jag är glad att jag bor i Eskilstuna, och har inga planer på att flytta på mig härifrån igen. Men jag hade velat samla alla vänner på ett och samma ställe.
Drömma kan man ju alltid. Därför får man helt enkelt göra det bästa av situationen och jag är väldigt tacksam över att telefonen uppfanns.

Sommaren 2010 ska jag göra allt jag kan för att ta mig till Luleå, och då tar jag med mig Marco och lillknodden.

 

 

 

Tuna Park

Idag har jag haft en trevlig dag med Pia på Tuna Park. Vi tänkte vi skulle ha gått en promenad ute däromkring, men vi fastnade i butikerna.
Efter lite shopping åt vi på Max och sen for vi hem till mig.

Marco drog för ett tag sen till stan för att möta Pontus som också ville shoppa lite. Jag hade också vela följa med och slösa på krafterna lite. Känner mig fortfarande lite rastlös.

Nu sitter jag själv hemma och en tjej med kompis kom för en stund sen och kollade lägenheten. Fnittriga brudar som gick in med skorna. Marco som dammsög idag. Men inte hade jag mage och säga ifrån..

Efter tjejerna var det en man som var och kikade på lägenheten. Han berättade lite för ingående om sitt liv tyckte jag, men vad ska jag göra åt saken där? Bara lyssna och hoppas på att han ska gå. Men han verkade intresserad av lägenheten iaf.

Imorgon vid lunch kommer en till karl och kikar på lägenheten.

Hoppas verkligen någon tar den så jag slipper detta. Jag njuter inte av att så många främlingar ska komma och titta på lägenheten. Som sagt, mitt liv finns innanför dom här väggarna..

Hej du strålande sol


Vädret på tv4 sa nyss att solen kommer titta fram imorgon. Då ska jag passa på att vistas ute och njuta av solens strålar. Det mår man bra av.

Nu är det absolut inte så att jag längtar efter sommaren och värmen, som dom flesta verkar göra. Även på vintern brukar faktiskt solen komma fram. Och den solen saknar jag.


Som alla ju har märkt så har det ju vart mulet och regn ganska länge nu. Jag har inget emot det egentligen, men hade hoppats på snö när vädret har varit som det har varit. Men icke sa Nicke.







Så fint

Emelie och hennes pappa kom med en jättefin present till Bebisen.
Det där gungfåret jag skrev om i tidigare inlägg var prestenten. Helt otroligt. Det känns verlkligen i hjärtat.
- Tack så jättemycket Emelie och Tobbe.

Det som är så fint med gungfåret är att den är handgjord och med det är ju inget får den andra lik. Vårat gungfår är unik från dom andra. Äkta fårull är det också.
Man kan också använda den som pall, som ni ser på bilden nedan.

Tack verkligen ska ni ha. Kunde aldrig ana. Finns inga ord som beskriver hur rörd jag är.

Gungfåret

Idag när jag och Marco var på stan såg vi denna gunga. Jag föll för den direkt. Men priset är 1300 kr och det känns inte värt.
-Men man kan ju alltid få drömma..

magbild v 26+4


 

Jobbig dag

Imorse lunchade jag och Fia med Stuffe. Efter det skulle jag gå en sväng med Fia på stan. Hann med H&M och Cubus. Men väl inne i Cubus kände jag hur varm jag började bli och fick ju ta av mig ytterkläderna. Tillslut kände jag att jag var tvungen att få luft och behövde sätta mig ner.

2 gånger tidigare har jag fått så jag tror att jag ska svimma. Jag har börjat svättas och tappar all fokus på vad som finns omkring mig. Som när man ställer sig för fort upp ibland, om ni vet hur jag menar.

Men tack vare att jag lyssnade på kroppen och satte mig ute för att få luft direkt så hann det väl inte så långt.

Varför det blev så idag förstår jag inte. Jag hade hoppat över frukost. Men tänkte att eftersom jag gick upp 2 timmar innan vi sku äta lunch så ville jag inte äta mig mätt på frulle.
Nu vet  jag bättre. - Frukost i alla lägen!

Jag tycker inte heller jag gjorde nåt speciellt ansträngande. Gick till tågstationen för att äta lunch. därifrån till stan. Men tydligen är det för mycket för mig..


Har vilat hela dagen. Mått illa och känt mig allmänt svag. Efter middagen känner jag mig också svag.
Jobbig dag idag bara. Hoppas morgondagen blir bättre..

Det är inte alltid för underbart att vara gravid. Det är bara att stå ut och hoppas att kakkaungen är värd allt besvär ;)

pepparkaksdeg

Jaa igår när jag och Marco skulle cykla till Kim & Vicky stannade vi till på Ica Supermarket.
Där köptes Coca Cola + Julmust och pepparkaksdeg till mig.
Nej jag hade inga planer på att baka pepparkakor. - Bara äta degen.
Förbannat gott till julmusten.

.. man bör börja tidigt...

vecka 27 (26+2)

Jag har inget speciellt att säga om den senaste veckan som gått. Ungen rör sig varken mer eller mindre än innan. Det är fortfarande jobbigt att promenera.. osv.

Nu är det bara 3 veckor kvar tills jag är i vecka 30 ! Och efter det är det bara 10 veckor kvar tills beräknat datum. Det börjar kännas mer och mer. -Att snart är det dags.
Helt fucking otroligt hur tiden går.



Från Graviditetskalendern på gravid.se


Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Överraskning

Vilken överraskning jag fick på morgon. Det låg ett mindre paket vid dörren. Min första tanke var, "jag har inte beställt nå så litet från tradera".

Men läser och ser att det är bestemor och besta (farmor och farfar) från Norge som var avsändare. 
Sötaste bodyn skickade dom till bebisen våran, och ett litet brev till mig och Marco såklart ;)
Gud vad jag jag blev :)



Tack ska ni ha bestemor och besta! Ni är guld värda. 


 

magbild v 25+5

Kände efter lite tjat från en viss jenniefer att det var väl dags att lägga upp en ny magbild. Tagen idag, precis innan vi var påväg mot Marcos mor, därav mössan på bilden


Bestämde mig idag för att inte ta vaccinationen mot svininfluensan påtal om annat. Jag kan ju alltid ta den vid senare tillfälle om jag skulle ångra mig.
Men vill ju vara helt säker på att jag verkligen vill ta den innan jag väl gör det, för det går ju inte att ångra..















Osäker

Ne nu vet jag inte om jag ska ta sprutan eller inte. Är det värt det?

Saken är ju att det finns ju ingen forskning på hur det påverkar fostret, vad jag läst.. Man vet ju inte hur det blir i efterhand. Om vaccinet är så pass nytt så kan man ju inte veta hur det påverkar fostret överhuvudtaget.


Jag vet inte. Jag vet inte. Jag vet inte.

Sprutan

Idag-när jag känner för-innan 15, ska jag gå och ta den där förbannade vaccinationen mot svininfluensan.
Eftersom jag är gravid så är jag prioriterad.

Vi har, jag har tänkt mycket fram och tillbaka om jag ska ta sprutfan eller inte. Men nu har jag bestämt mig för att ta den. Tänker och hoppas att det kan ju inte vara någon fara för varken mig eller bebisen, annars hade man väl ju förhoppningsvis inte fått ta sprutan överhuvudtaget.


Bärsele

Jag kan nog säga att jag har spenderat största delen av denna lördag på www.tradera.se
Budade på en bärsele. Auktionen avslutades nyss och jag fick bärselen för 106kr + frakt.



Blood

Nu har vi plockat undan lite och diskat så det ser lite mer fresch ut i lägenheten. Snart kommer han som vill titta.

När jag stod och diskade märkte Marco att det var blod lite här och var på golven + mattorna. 30 min tidigare trampade jag på en glasbit i köket. Tyckte det stack till bara sen slängde jag glasbiten i soporna.  (tappade ett glas på golvet förra vedckan och vi har väl inte lyckats dammsuga upp allt) Har då blödit igenom strumporna. Marco stod och plostrade om mig med papper (har inget plåster) medan jag diskade.

Tur att mattorna jag har i vardagsrummet är så jävla värdelösa att vi ändå tänkt att kasta dom när vi flyttar härifrån. Nu är dom ännu mindre vackra med blodfläckar lite här och var..

Lördag förmiddag

Fick ett samtal igår när jag och Marco var och skrev på kontrakt på nya lägenheten. Det var en kille som ville komma och kolla på min lägenhet som ringde.

Vi sa att han kunde komma idag vid 12, men han var inte säker om han skulle hinna. Känner att jag måste städa upp lite av allt skit som bara ligger överallt. Känns hemskt jobbigt faktiskt att en helt främmande människa ska komma in i mitt hem och titta. Det är ju liksom mitt liv och mitt privata. - Men ska försöka att inte tänka så mycket på det.


Annars händer nog inte så mycket denna lördag. Kanske ska gå och kika på en spälsäng vi hittade på blocket. Ska höra mer när Marco bara kan vakna upp ur sitt sovkoma.
Förstår inte hur mycket en människa kan sova. Han somnar oftast före mig, och går upp timmar efter mig..

 

Lysande sköldpadda



Hittade en sköldpadde-lampa på tradera. 
-Den måste jag ha till våran bebis kände jag.
Vann budet på hela 56kr. Nästan gratis.
Frakten kostade 119kr och leveranstiden är på 2-3 veckor ända från Kina.

..men den som väntar på något gott ...

Dagens citat

Om du gör som du alltid gjort
kommer du få samma resultat som du alltid fått

vecka 26 (25+1)

Denna vecka känns som flera veckor. Allt beror väl på att vi har väntat så ivrigt på att få veta om vi skulle få lägenheten.

Senaste veckan har ungen rört sig mer än tidigare. Men varje gång jag lyfter upp tröjjan och vill se rörelserna utåt, eller Marco lägger handen för att känna, så blir det stilla. Som att kakkaungen vet vad vi försöker med  och vill jävlas.

Det blir allt tyngre att böja sig ner. Mycket anträngande var det att sortera smutstvätten tidigare i veckan.
Att promenera blir jobbigare också. Jag menar inte att jag är ute och promenerar 30 min. om dagen för motionens skull, -Utan när jag ska ta sig från punkt A till punkt B. Jag kan inte gå mer än 5-10 min innan jag känner att det trycker där nere någonstans. Men det hör väl till.

Än en gång tänker jag då. -Om jag börjar klaga nu, hur fan ska jag klara av resten? Men man lever väl sig in i det.. Förhoppningsvis.

Påtal om min smutstvätt.. Hade inte tvättat på ganska länge så underkläderna började ju ta slut. Så det blev att använda trosor som inte används så ofta. Men då fick jag lägga märkte till att sitter lite tajtare än dom brukar, för tajt. Nästa lön blir det att inhandla nya trosor och det är även dags att handla BH:s. Nu orkar jag inte med att tissarna ramlar ut. Dessutom har dom också blivit för tajta runt - Måste nog börja passa mig för vad jag stoppar i mun.

På mödravården förra veckan fick jag ju veta att jag har järnbrist. Så vi gick direkt och köpte järntabletter som barnmorskan rekomenderade. 1 kapsel om dagen. Och jag kände redan efter några dagar att magen inte är som den ska. -Skiten vill inte komma ut, det är hårt och svart för att vara exakt...



Från graviditetskalendern på gravid.se


Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.



Idag mår jag inte bra

Vaknde vid 7 imorse och mådde konstigt. Ont i ryggslutet. En "värk" av nåt slag. Illamående. Djupsittade illamående.
Ingen ställning har vart skön att ligga i.

Har nyss tryckt i mig frukost, men mår fortfarande kontsigt..

Goda nyheter

Jag och Marco var och kollade en lägenhet förra veckan. Idag blev det klart.
- Jag, Marco och våran kakkaunge i magen ska flytta! :D
1 januari får vi flytta in i nya lyan som är är vid Kloster kyrka. Gatan behöver jag inte skriva här på bloggen ;)

Idag var vi och sa upp min lilla 1a i Nyfors. Marco fick fylla i lite uppgifter, eftersom vi båda ska stå på det nya kontraktet.

2 rum & kök, 68kvm. - Skitbra planlösning, skitbra läge, skitbra allt.

Ska bli så roligt att få bo med min älskade babyface påriktigt. Han är världens bästa. Med vår lilla knodd blir vi världens bästa tillsammans.



Dålig uppdatering

Jorå, har inte haft så mycket att säga under helgen. Har inte så mycket att säga nu heller. Men kände att något ville jag skriva iallafall..

Jag har precis ätit frukost och ska börja göra mig iordning. Ska jobba 11.30-16.30. Sen blir det fort hem för att gå ner till den roliga tvättstugan.


Ha en trevlig måndag allihop!

Ulrik igen

Ulrik 15 år som vann lilla Melodifestivalen 2009 med låten - En vanlig dag.
La in den på bloggen för några dagar sen. Så för er som inte hunnit lyssna så gör det :)

Var inne på svt.se och snoka. Här ser vi Ulrik när han "trubadurar". Lyssna och hör vilken stjärna han redan är. Jag hoppas att han får fortsätta göra musik. Jag vill höra mer av honom :)

Lyssna och säg vad ni tycker?



Allas våran älskade Rybak

Alexander Rybak - Roll with the wind

Kvällens planer

Ikväll ska vi fira Marco. Eller vi ska väl börja redan i eftermiddag, kring 16 vad jag fick höra sist. Planerna är att sitta hos Petri först. Äta mat ute någonstans, och bowla mot kvällen. - Sen tillbaka till Petri och fortsätta.

Ska försöka orka med så mycket jag kan, men annars är det bara att jag vilar i Petris säng en sväng. Alkoholfritt vin ska jag dricka medan Marco dricker sig full.
- Det blir nog en toppenkväll tror jag :)

När kommer snön?


Jaa till byn Gällivare har den vita snön redan kommit.
Malin skickade bilder till mig för att skryta att dom redan fått snö. ;)
Nej då. Vad det lät som på henne så hade hon kunnat vänta ett tag till.

Själv önskar jag att vi skulle få snö snart. Men jag vet ju att vi får ju ingen riktig vinter här i Eskilstuna som dom får uppe i norr. -Bara att bita ihop och gilla läget.

Här i Eskilstuna har vi oftast slask på vintrarna. Men när väl snön ligger vit på backen så uppskattar man den kanske mer.. Eller så är det bara jag som gör det?!
Det beror nog på att jag bodde uppe i norr i 7 år. Och under alla dom 7 åren hade vi massor och mycket snö. - Klart man saknar snön då.

Men folket här i Eskilstuna verkar ogilla vintern. -Their Lost!
Jag älskar vintern, speciellt juletider.
Och jag Längtar redan massor. Men jag är alltid tidig.


Idag är ingen vanlig dag..

... För det är Marcos födelsedag,
 - Hurra Hurra Hurra !

Grattis älskade babyface på din dag.


Idag firar jag och Kim Marco lite. Det har köpts lite öl och jag ska dricka alkoholfritt rött vin. Vill ju inte vara helt utanför..

Idag blir det lugnt firande. Marco har inte druckit på 2 månader, så lite lullig lär han ju hinna bli under kvällen. Men fredag har han väl tänkt att supa till det lite mer.
- Det får han gott göra. Han måste ju fira, det blir sista gången han kan supa till på sin födelsedag innan han blir pappa juh.



Trevlig kväll allihop. Det ska vi ha :)




Nyss hemkommen

Tvkvällen hos Emelie va jättemys. Ugly Betty, Hemmafruarna och Andra Avenyn.
Cykelturen hem var inte lika trevlig - Regn.

Nu ska jag tvätta bort sminket, borsta tänderna och lägga mig i sängen och se CSI. Blev lite senare isäng idag iaf än det var tänkt. - Men pigg för imorgon är jag nog ändå. Vi ska ju till mödravården :D

Sov gott!

halv åtta hos mig

Har ni sett det på kanal 4? Skit bra juh.
Alltid är det någon mupp man kan skratta åt, inte bara under ett program, utan hela veckan.
- Han som pratar under programmet är ju också helt klockren.

Ska se klart detta nu, sen dra hojjen direkt till Emeliegumman!


Svammel

Marco är ute och cyklar, i soffan. Han försöker slicka sig själv på armbågen.
- God luck with that, säger jag.

Men måste ju erkänna att även jag testade. Har ju förtsått att jag har lite kortare armar än dom flesta, men dom va långa nog för att misslyckas i detta experiment.


Om någon timma ska jag till Emelie. Vi ska kolla säsongsstarten av hemmafruarna. Jag tänkte ta med mig lite fika här hemmifrån också - för neej, jag har inte fått i mig allt än.



vecka 25 (24+0)

En vecka som bara har sprungit iväg, igen.

I helgen har jag sovit dålig. Sovit dåligt pga. bebisen antar jag. Vaknade 2 nätter irad av att magen låg i kläm, eller som det kändes iallafall. Men det var bara att ta en kudde att luta benet mot, eller Marco. ;) Tills man vaknade igen av att kudden eller Marco inte fanns under benet som stöd längre.

Rörelserna i magen är inte så mycket mer än förra veckan, men har känt lite större rörelser.
Börjar kännas att man bär på något i magen nu iaf. Som att vara mätt och full i magen hela tiden. Har jag suttit lr legat en längre tid, blir det ansträngande att ta sig upp. Det tar några sekunder innan man kommer till ordentlig stående ställning. - Känns skumt, och måste ju se väldigt skumt ut. :)
Och så börjar jag ju tänka.. Om det är anträngande nu, hur fan blir det inte sen?

Måste ju nämna också att mina BH:ar har blivit något för små
. Men köper inte någon ny ännu känner jag. Väntar ett tag till så man inte växer ur dem nya också.. Och med det skulle jag komma till att... något läcker ur brösten! I helgen kliade jag på tissevårtorna, som är ganska vanligt för mig nuförtiden. Kände att det var lite fuktigt, så jag började klämma och trycka på tuttarna i hopp om att få se om det kom ut nåt. - Och minsann. Inte mer än någon mini droppe i färgen genomskinlig. (?!) Måste ju vara mjölken som inte hunnit få färg än?! :P -Eller What?!


Imorgon har vi tid hos Mödravården klockan 10.00. Misstänker att vi ska kolla järnvärdet, och iaf lyssna på bebisen hjärta igen (Längtar).



Från graviditetskalendern på gravid.se


Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Jenny och Jennifer

Idag har Jenny och Jennifer namnsdag.

- Grattis Jenniefer ;)
- Grattis till mig själv.

- Grattis alla andra Jenny och Jennifer :)

Moffa - t i m e




•Chokladpudding (röra ihop själv)
•Chokladpudding - Jacky
•Mumsmums
•Maryland Cookies
•Pistagekras

•Plus glass i frysen.


Jag har alltid varit en sockerråtta, men så här mycket fikagott har jag nog aldrig haft hemma samtidigt.
Har lite glass och chokladpudding sen förra veckan kvar men idag fyllde jag skåpet lite.
-Komma på fika nån?


Nu kör jag fan med att jag är gravid
. Jag får äta. Utan att få dåligt samvete. Tänker inte göra det till en vana, men 1 gång eller 2 tycker jag inte gör så mycket.

Ska fortsätta moffa här och fortsätta se filmen jag och Marco började se igår.

 

 

 

Lilla Melodifestivalen 2009


Lyssna igenom låten och se att den är superbäst. Ulrik vann men denna låt, och det var inte inte så konstigt.
- Min  nya favorit !
Måste be nån ladda ner den åt mig, - ringsignal nästa.



Ge låten en chans iaf och lyssna. Säg sen vad ni tyckte?!!



 

Jag blev så rädd

Har inte sovit bra inatt. Jag har vaknat och känt mig tung i magen. Har vaknat och tyckt allt har känts besvärligt.

Imorse vaknade jag av att Marco nös mig i örat. Jag blev så rädd att jag började gråta, sen grät jag mig till söms igen... Herremingud!

Tävling - Torgvantar

Tävlar om virkade torgvantar. Visst var dom väl fina!? Jag vill haa!

klicka på länken för att komma till tävlingen.
http://my.opera.com/IdasKreativa/blog/show.dml/4386267?cid=10340466#comment10340466



 

 

 

 

Allting kommer lösa sig

Jag tror allting kommer lösa sig. Som det ser ut nu så kommer allt ordna sig. All min oro kommer försvinna. Vi kommer klara det här. Vi har tur. Vi är bäst. Tillsammans.