Te







Blev lite rastlös här sent på kvällen. Kokade upp lite te-vatten till mig och Marco. Jag dricker självklart ur min baotastora kopp, som jag alltid gör..

 ..Så nu sitter vi framför tvn (.. och varsin dator) och myser med varsin kopp thé.





Minikläder

Jag och Marco var och kollade lite bebiskläder idag. Finns massa fint. Men nu eftersom vi inte vet vad ungen är för kön, så blir det ju att köpa bara neutrala kläder, och det duger för mig :)

Sommarens lista

Sommarens låt
Snarare sommarens plåga. - Svennebanan låtjäveln. Har fått höra den liite mer än jag velat.

Sommarens klädsel
Klänning.

Sommarens jobb
Personlig assistent.

Sommarens fest
Bröllopsfesten hos Mummi & Moffa, som slog allt.

Sommarens vän
Kim&Vicky ;)

Sommarens semester
Varje dag har vart som semester.

En dag som fastnat
Dagen jag tog graviditetstestet.


Sommarens längtan
Längtan till ultraljudet i slutet av augusti.

En barnvagn

Igår kväll när vi satt hos Petri, gick Marco in på Blocket.se och kollade barnvagnar, som vi gör dagligen.
Så hittade vi en vagn som såg bra ut. Marco ringde direkt och vi bestämde att vi skulle åka och kolla på den idag förmiddag. Vi tog med pengar självklart utifall att vi ville ha den.

Den är en Quinny freestyle. -02a. Med ligg- och sittdel. Priset vi betalade var 2500kr. Som ny kostade den ca 7500kr.
Jättefräsch. Använd av bara 1 barn, och sen dess har den bara stått.
Självklart ser man ju att den inte är splitterny från butik, då det är lite "repor" på själva stommen, men absolut inget man stör sig på. Nu när jag sitter och kollar på den (har den här i vardagsrummet) så ser den helt felfri ut. Färgen på tyget är inte blekt eller något heller. Den hade också en frambroms vid handtaget, men den tog vi bort direkt, då det bara kändes  klumpigt med den.

Den är hur lättkörd som helst. Vi tog ett varv här runt nyfors också och det kändes väldigt enkelt och lätt. 
Kvinnan som sålde den var jättenöjd med den själv. Hon sa själv att hon hade inte valt en annan vagn.

Kanske är lite tidigt att köpa vagn nu, men det känns skönt att ha det avklarat.
Vi är så nöjda både jag och Marco. Känns nu som att vi inte kunde ha hittat en bättre och snyggare vagn.


Väldigt gamla bilder

Hittade gamla bilder i resväskan när jag och Marco skulle packa för att åka till mor.
Satt nyss och kollade igenom dom för att få minnas och skratta lite. Vill dela med mig av dom här på bloggen.
Bilderna är på mig och mina släktingar. Bildkvalitén är inte den bästa, har ju fotat med min mobil, men det får ni ta :)




Kusin kim och jag. Ingen aning om hur gamla vi var.


Kusin Sebbe och jag.


Jemina och jag. :)


Jag och Kim igen :)


fr. vänster: Kusin Sofia, Kusin Kim, kusin Jonna och jag.


Bestemor och jag.


Jag och Besta.

Jag tror jag har känt nåt

När vi var uppe hos mor, och jag satt med datorn i famnen tyckte jag mig känna nåt i magen. Igår kände jag samma sak.

Absolut inte som sparkar, (inte för att jag vet hur det känns) men en rörelse, eller en smekning, svårt att förklara. En känsla jag aldrig känt förut. Då tänker jag att det kan ju inte vara tarmar eller något annat, eftersom det vet jag ju hur det känns. Det måste ju vara bebisen i magen.

Känns mäktigt och väldigt väldigt konstigt.
Nu längtar jag med spänning på den dagen jag känner av det ordentligt, självklart Marco också. När jag blev alldeles till mig igår, att jag kände nånting, Marco stackarn - han kan ju inte känna det. Han försökte med att lägga handen på magen, och sen lyssna med örat mot magen, men självklart upplevde han inget. Men med tiden kommer det ju. :)

Halvvägs hemma

Nu är vi hallvägs hemma. Vi har åkt i snart 4 timmar. Första biten gick bra, tills jag började må illa. Gick in på bussens toalett t.o.m. för att vila och se om det ville komma upp  nåt från magen. Men det lugnade sig.

Jag och Marco satt och surrade om skoltider. Vilka muppar till lärare man har haft. Lustigt hur vissa lärare sätter sig på minnet mer än andra. Lustigt för lärarna sen att dom blir ihågkomna för hur dom var som personer.

Vi har sovit en stund också. Eller jag lyckades nog iaf somna en sväng. Det är däremot lite jobbigare för Marco. Trångt.

Morsan ringde nyss och sa att hon har ändrat med sin header till sin blogg, (hon lär sig photoshop där hemma).
Kände att jag kan faktiskt starta datorn igen och kolla upp hur hon lyckats få till det .

14.25 ska vi ha matuppehåll. Vi ska stanna vid nån restaurant som jag förstod,  hälvvägs in på resan. Har ätit lite bullar och en tomat, men känner att det ska bli gott med mat snart.

Bjuder på 2 bilder i detta inlägg. Bilder som är tagna nyss, här i bussen. Jag ser väl mest nördig ut, och Marco bara trött (tog bild på han  i smyg, så vi får se hur han reagerar när han läser här senare ;) .





Uppe med tuppen

Hela huset är vaken. Bror Jocke också som gör sig klar för skolan. 
 Ute är det regn och rusk. skönt tycker jag. Jag älskar att åka bil om det regnar. Blir kanske lättare att åka bussen också om det regnar. Det är mysigt när det slår mot rutorna, regnet alltså.

Vaknade strax före 7, efter alldeles för lite sömn, vilket vi får skylla oss själva. Men jag känner mig ändå rätt pigg. Dessutom nyduschad och fresch. Har värmt upp tévatten som jag snart ska gå och fixa.
Nu blir det frukost med familjen.

Ha en trevligt torsdag allihopa.


Bussresa

Imorgon bitta åker jag och Marco buss hem. Det är klart det ska vi bli skönt att komma hem. Men jag hade kunnat stanna hos mor i veckor till. 

Bussen vi ska åka med tar 7-8 timmar härifrån till Stockholm.
Inga byten, som tur är + matuppehåll.
Vi har köpt lite att ha på bussen. Jag måste ju ha ifall jag börjar må illa. Men faktiskt inte mycket godis, förengångsskull ;)
- Tomater, mackor därimot.

Blir väl att man ska sova snart, blir upp ganska tidigt imorgon. Men jag tänker - att det är ju skönare att va trött, så man kan sova på bussen. - Sover man på bussen - går tiden fortare. = Det gillar jag.

Onödigt inlägg

Nu är vi hemma hos mor igen efter några timmar i centrum. Det var mycket jobbigt att gå i värmen in och ut ur butikerna. Men mycket trevligt att ha fått se hur morsans stad ser ut.

Så fort vi kom började mor med mat, korvstroganoff.

Nu har jag tänkt att fortsätta med att gå igenom alla mina inlägg och sortera dom efter mina nya kategorier. Gick igenom 10 sidor igår kväll, inte kul. Men men, det är  nåt jag känner att jag vill göra för att få bloggen som jag vill.

vecka 18

Idag är jag i vecka 18. Det ser ni ju också på min sidmeny där en bebis flyter omkring.

Vecka 18.. Tiden har gått fort. Allt vi har väntat på hela sommaren var ultraljudet, och nu är det över. På inskrivningen i juni var det ju en evighet kvar till 21 aug, då ultraljudet var. Jag har väntat varje dag på att sommaren ska börja ta slut. Och till slut så var det slutet av augusti helt plötsligt. Varför jag har väntat att sommaren ska ta slut? Joo, jag klarar inte av värmen. Jag har inte njutit av sommaren den sista månaden iallafall, bara lidit. Jag brukar bli less värmen dom sista veckorna varje sommar, men i år har vart värst. Och antar att det beror på bebisen i magen. 

Nästa tid hos barnmorskan är 4/9, om nästan 2 veckor. Då får jag väl veta om jag ska börja äta järntabletter eller inte. Hade på inskrivningen för lite järn i blodet.
Och gruvar mig lite om jag får börja äta järntabletterna, folk har inte pratat gott om dom.


Från Graviditetskalendern på gravid.se

v. 18

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är
magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker
på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Utsikt

Helt otroligt hur det är fridfullt hos mor. Inget liv utan för huset, bara lugn och ro. Utsikten från balkongen är sjukt fridfull den också. Eller ja, det är väl utsikten som kanske gör allt.
Verkar iallafall vara ett jättemysigt och fint område.





Ännu inte klar

Jag fick till det jag ville med bloggen. Nu måste jag bara hitta fantasi till självaste headern. Nu har jag bara lekt mig fram. Ska ta en paus nu för snart är det mat.

Ska ta och hålla Marco lite sällskap. Stackarn är smått uttråkad, och här sitter jag och leker med bloggen.

Det hoppar grodor ur mun

Jag svär och spottar åt bloggen. Jag har en bild i huvudet hur jag vill ha designen. Det är inte långt ifrån vars jag är nu. Men får inte till det sista. Ingen aning om hur jag ska få till det.

Ni får ursäkta att man inte ser alla rubriker som man ska nu.

Nu ska jag lägga mig och förmodligen tänka på bloggjäveln halva natten.
Men imorgon får man förhoppningsvis lättare att lösa problemet, efter att man har sovit. Nu är man helt slutkörd i huvudet efter en heldag i bloggen..

En resa till norr

Jag och Marco bestämde oss för att åka med Helly och hennes skjuts upp till morsan. Nu har vi packat allt utom datorerna.

Vi väntar på kebabpizza från Fröslundas pizzeria, sen blir det att börja åka mot norr. Jaa, det är ju inte ända upp till Luleå, men iallafall halvvägs.

Ska bli mycket roligt och spännande. Mor blev mycket chockad, men självklart också mycket glad när hon väl insåg att vi faktiskt kommer upp inatt.
Känns bra att få se hur hon och bror Jocke har det där uppe. Att få vara där och stötta mamma också.

Oooh så glad jag är.

Ska packa ner datorn nu..

Nu ser jag

Helly tog kort på mig och min mage här i veckan, för att övertala mig att min mage och bebisen faktiskt har växt. Jag ser själv inte det, för jag vet att jag allid haft mage. Men av att se bilden här så måste jag nog inse att magen har nog växt till bebismage lite iallafall. :)


Nu ska hon åka hem

Helly har nyss fått veta att hon ska börja åka hemmåt ikväll. Skönt för henne att kunna bila upp, istället för att behöva passa flyg eller tåg. Åker man bil har man ju mer frihet att kunna stanna efter vägenn osv.

Vi har haft det supertrevligt under hennes vistelse här. Vi har inte gjort så mycket, men det är det som är skönt. Att inte behöva hitta på något hela tiden, utan bara vara. Att få umgås med henne är det viktigaste, sen spelar det ingen roll vad man gör. Klart det blir tråkigt att hon åker, för då vet jag ju att det tar länge innan vi ses igen. Men vi är glada åt den tiden vi har hunnit umgås med varandra.




Är så glad att du kom hit och va med mig Helly. Du är alltid välkommen, det vet du. Saknar dig redan, fast du sitter just nu i mitt kök och pratar i telefon. Du och jag Arselbarn. Vänner för livet.

Hellys nya design

Har suttit nu på dagen med Hellys bloggdesign. Hon blev själv nöjd. Jag med, men hade kunnat bli bättre om man hade haft mer fantasi. :)


Nu är det dags att nämna..

Dom flesta jag känner, och säkert inte känner, vet redan. Men idag väljer jag att skriva ut det i min blogg.
Jag har inte velat göra det innan förrän jag vet att allt är som det ska där inne i magen. 

Idag var jag och Älskling på ultraljud. Allt var som det skulle. Så nu känner jag att jag kan och vill prata om kakkaungen jag har i magen även här på bloggen.

Jag och Marco är ju alltså gravida. Lyckligt gravida. Vi har längtat efter att få se att allt är bra på ultraljudet, så vi kan börja tänka frammåt och börja planera vår framtid tillsammans. Vi som familj.. Jag är så lycklig.

Bebin är beräknad att komma 26 januari. Vi misstänkte 28 jan. Så det stämde ju ganska bra.
Alltså är jag idag i v. 17 + 3.



Lägger stolt upp bilderna på bebisen.  


Kom hösten, kom..

Jag köpte väskan idag som jag nämnde i tidigare inlägg. Hittade dessutom en halsduk som matcha klockrent. Nu får det ta och bli lite kallare ute så jag börja använda grejjorna. :)


Nya kläder till höst

Har vart med Helly och ätit på Max idag. Vi gick därefter in på Tuna Park.
Nu längtar jag efter hösten. Jag har fått massor med inspiration till vad jag ska ha på mig i höst. Jag älskar tights och benvärmare. Men får väl vänta till september innan jag kan börja använda det, än är det för varmt.

Väskan kunde jag inte köpa idag. Hade inte pengar på kortet så det räckte. Men får se om man går ner till stan imorgon och inhandlar den, eller om man vågar vänta till löning. :)




Vänner som består

Imorgon kväll kommer min Helena fram till Eskilstuna tågstation. Hennes flyg från Luleå går 15.55, och hon är framme på Arlanda 17.15. När hon är framme här beror ju då på hur hon hinner med tågen vidare hit.

Det var idag Helly skrev sms till mig att jag skulle kolla hur det går med flyg eller tåg till Eskilstuna. Tillslut löste det sig med bokning. Har ännu inte hunnit smälta att hon är påväg hit snart. Hon ska stanna i drygt en vecka, som det lät :)
Både hon och jag behöver tid att umgås med varandra. Hon är min ängel. 4 gånger under 1 års tid har hon hunnit komma och hälsa på hos mig.

Själv har jag inte haft pengar till att ta mig upp till henne och alla andra i Luleå.
Så det känns verkligen bra när vänner från norr kommer till mig. Det visar att vi fortfarande betyder och finns för varandra.
Att Mia och Malin också var hos mig under sommaren var mäktigt. Malin hade jag ju inte träffat på 2 år, och Mia på 1 år. Men när dom var hit, så var det precis som att man började där man slutade sist med dom. Det kändes som att man aldrig vart ifrån varandra.

Så har jag med Helly. Vi pratar nästan dagligen i telefon också iof. Men när vi väl ses och umgås så känns det inte som att vi bor 100 mil ifrån varandra.

Jag längtar till imorgon när jag får krama om min Helly och säga till henne facetoface hur mycket jag saknar henne varje dag..

Helly och jag, när hon var och hälsade på i oktober förra året.



Mia, Malin och jag när tjejerna var och hälsade på i Juli i år

?

Vad är det för likhet mellan en apelsin och en professor?



- Båda är klyftiga.


Mohaha :)

Kiss me through the phone



Min nya favorit.


Nu ska jag klä på mig och börja röra mig till mor, som fortfarande är kvar i stan någon dag till.
Tänkte väcka henne med färskt bröd, till Våra bästa år. Hon har dom senaste dagarna börjat se det lite smått.
Så istället för att jag ska sitta hemma och kolla på det själv så lurar jag mor att se det ännu mer så hon kanske fastar i det ;)

Parkväll

Idag har jag och Marco vart hos S hela dagen. Jag har passat Noelle medan Marco har hjälpt S med att måla huset. Har vart mysigt med lek och roligheter.






Ikväll är Marco och Kim med min far på O'lareys och kollar speedway och super lite. Själv ska jag hem till Kim och Vicky kramas med Vicky ;) Ska ta med datorn hem till dom när tanten slutar jobba. Det lär väl bli yatzy på blip, och en massa Coca Cola. Alltid trevligt. Sen åt natten blir det ännu roligare att få se Marco och Kim i fyllan med massa svammel.

Jag trivs med mitt nya gäng. Dom är så goa.